SAP in Microsoft predstavljata aplikacijo Duet, ki združuje uporabnost in zahtevne funkcionalosti

Podjetji z aplikacijo Duet, do nedavnega poznano pod imenom “Projekt Mendocino”, želita uporabnikom olajšati pravilno razumevanje potreb svojih strank in uporabo različnih poslovnih strategij

LjubljanaDvanajst mesecev po objavi načrtov za »Projekt Mendocino« – skupen produkt, ki bo omogočal uporabnikom enostavno in hitro uporabo SAP-jevih poslovnih aplikacij ter hiter prenos podatkov iz in v Microsoft Office aplikacije – sta podjetji SAP AG in Microsoft Corp. objavili pravočasen izid produkta v juniju 2006. Proizvod je uradno imenovan kot Duet za Microsoft Office in SAP. Več kot 100 SAP-jevih in Microsoftovih strank in partnerjev je preizkušalo prednosti in koristi programskega paketa vse od leta 2005. SAP in Microsoft sta objavila tudi izboljšanje nekaterih funkcionalosti aplikacije Duet v tem letu in izid dodatnih rešitev v drugi polovici leta 2006.

Duet omogoča uporabnikom dostop do izbranih SAP-jevi poslovnih procesov in podatkov z uporabo poznanih Microsoft Office orodij. Tak izboljšan in prilagodljiv pristop do posameznih SAP-jevih aplikacij in funkcionalnosti, bo podjetjem, ki bodo uporabljala Duet omogočal prihranke denarja in časa, izboljšanje usklajenosti poslovnih procesov in lažje sprejemanje ključnih poslovnih odločitev.

Vsak dan milijone zaposlenih uporablja Microsoft Office orodja za delo in izvajanje operacij. Večina med njimi mora hkrati nadzorovati tudi izvajanje poslovnih procesov in vnašati podatke v poslovno informacijske sisteme. Pomanjkanje poenotenih povezav med strukturo poslovnih procesov podjetja in informacijami, ki pritekajo vsakodnevno, lahko povzroči sklepanje nepravilnih odločitev in neskladnost s poslovno strategijo podjetja. Z aplikacijo Duet lahko podjetja uporabnikom zagotovijo bolj prijazno soočenje z poslovno informacijskimi sistemi, saj ponuja znano uporabniško okolje in zato ni potrebe po dodatnem šolanju.

»Kadar se ljudje ne zavedajo, da določene informacije obstajajo oz. jim primanjkuje časa, da bi jih poiskali, tvegajo, da bodo sprejeli napačne odločitve,« pravi Mark Levitt, vodja IDC-jevega oddleka za raziskavo delovnih mest in sodelovanja v podjetjih,. “Duet je skupek Micosoft Office orodij in SAP poslovnih procesov, ki omogoča izboljšanje kvalitete in hitrosti sprejemanja informacij in tako vodi do povečanja produktivnosti. Z aplikacijo Duet postanejo SAP-jeve rešitve in njihova uporaba za uporabnike Microsoft Office orodij še bolj preprosta, dostopna in razumljiva.

Duet zagotavlja hiter uspeh

Več kot 100 strank in partnerjev je sodelovalo pri preizkušanju aplikacije. Podjetje Atmel, vodilni svetovni proizvajalec in načrtovalec mikrokontrolerjev, naprednih logičnih sistemov, trajnih spominskih in radio frekvenčnih (RF) komponent, iz izkušenj z uporabo aplikacije Duet poudarja boljši nadzor nad porabo sredstev v podjetju, boljšo preglednost in dostopnost podatkov ter informacij v organizaciji. Podjetju omogoča boljši pregled nad globalnim poslovanjem, učinkovitost poslovnih procesov in večjo produktivnost.

“Duet brezšivno povezuje Microsoftovo in SAP-jevo okolje in tako zagotavlja našim informatikom prek znanega uporabniškega vmesnika boljši vpogled in dostop do poslovnih podatkov v SAP-jevih aplikacijah, vključno s finančnimi poročili,« je povedal Mikes Sisois, CIO in podpredsednik za planiranje in informatiko. “Za Atmel to pomeni ogromno dodano vrednost, ker je podlaga za bolj modre odločitve in večjo produktivnost.”

V preizkušanju aplikacije Duet so sodelovali tako SAP-jevi kot Microsoftovi partnerji s področja sistemske integracije in zagotavljanja rešitev, saj so želeli preizkusiti lastnosti in načine uporabe.

“V podjetju Infosys smo preizkusili in uspešno uvedli aplikacijo Duet v podporo našemu poslovanju, pri čemer uporabljamo tako Microsoftove kot SAP-jeve programske rešitve.” pravi Chandrashekar Kakal, vodja oddelka poslovnih rešitev v podjetju Infosys. “Naše stranke zahtevajo rezultate investicij v informacijsko tehnologijo in pričakujejo, da jim bomo te tudi zagotovili. Skupaj z našima dolgoročnima partnerjema, podjetjema Microsoft in SAP, je Infosys na dobri poti, da s proizvodi kot je Duet zadosti potrebam svojih strank.”

Microsoft in SAP sta skupaj razvila Duet in ga skupaj tudi tržita, prodajata in nudita podporo. Podjetji sta pripravili skupno globalno trženjsko kampanjo in skupno spletno stran, www.duet.com, ki je osrednji vir informacij za potencialne stranke in vir informacij o trinajstih predstavitvenih dogodkih, s pričetkom 13. junija 2006.

Ključne funkcionalnosti aplikacije Duet, ki omogača organizacijam in zaposlenim boljši nadzor nad poslovanjem, so:
Nadzor nad porabo sredstev: vodilnim v podjetju zagotavlja dostop do finančnih podatkov, ki jih potrebujejo za pravilno sklepanje odločitev.
Upravljanje s časom: omogoča zaposlenim spremljanje porabe plačanih delovnih ur z uporabo MS Outlok koledarja in samodejno sinhronizacijo z rešitvijo mySAP ERP in ostalimi aplikacijami.
Upravljanje s prostimi dnevi, dopustom
Upravljanje organizacije: dovoljuje in omogoča zaposlenim in vodilnim v podjetju upravljanje z informacijami, človeškimi viri in nalogami v znanem okolju MS Outlook orodja.

V drugi polovici leta 2006 SAP in Microsoft pripravljata dva paketa novosti za Duet, ki bosta vsebovala dodatne poslovne prakse, napredno platformo in podporo različnim jezikovnim različicam. Dodatne funkcionalnosti bodo: upravljanje z zasedenostjo, upravljanje potovanj, analtika ter upravljanje nabavnih in prodajnih aktivnosti. Paket novosti bo združljiv z najnovejšo različico mySAP ERP in Microsoft Office orodji 2007.