SAP nadgrajuje rešitev SAP Solution Manager

Osrednja aplikacijska platforma ponuja neprekinjenen vpogled, stalno posodabljanje procesov in zmanjšanje stroškov

LjubljanaZ željo, da zagotovi strankam nadstandardne storitve in poveča njihovo zadovoljstvo je SAP danes objavil nadgradnjo svoje aplikacijsko-upravljalske platforme, SAP Solution Manager, ki ponuja strankam napredne procese in orodja za upravljanje SAP-jevih okolij. Nadgradnja postavlja platformo SAP Solution Manager v središče upravljalskih orodij za SAP-jeve uporabnike in jim pomaga dosegati optimalen nadzor, kontrolo in sledljivost IT vzdrževalnih procesov od občutnem znižanju stroškov uvedbe in uporabe SAP-jevih aplikacij.

Poleg podpore upravljanju z obstoječimi IT sistemi pomaga nadgrajen SAP Solution Manager SAP-jevim strankam tudi pri upravljanju s spreminjajočimi potrebami ob prehodu na storitveno naravnano arhitekturo, enterprise service-oriented architecture (enterprise SOA).

SAP Solution Manager je vsem strankam, ki imajo licencnirane mySAP Business Suite aplikacije, na voljo brezplačno. Služi lahko kot nadzorna plošča za povečanje zanesljivosti poslovnega programja in tehnične podpore za vse IT projekte podjetja. Ob enem omogoča vodilnim informatikom, da se posvetijo inovacijam za boljše poslovanje in zagotovijo znižanje skupnih stroškov lastništva.

Storitvena in podporna infrastruktura

SAP Solution Manager bo na voljo januarja 2007 in bo predstavljal osrednji vir vzdrževalnih nadgradenj vzporedno z SAP Service Marketplace portalom. Od aprila 2007 dalje pa bo SAP Solution Manager postal edini vir prek katerega bodo SAP-jeve stranke prejemale nadgradnje za aplikacije paketa mySAP Business Suite 2005 in več. Služil bo tudi kot osrednji vir za nadgradnje starejših izdaj vseh SAP-jevih rešitev in aplikacij.

Rešitev SAP Solution Manager 4.0 bo omogočal občutno boljše vzdrževalne procese in aktivnosti, kot so:

  • Prednastavaljeni vzdrževalni procesi,
  • nadzorna plošča za nadzor vsakovrstnih vzdrževalnih aktivnosti,
  • vir za vsa SAP-jeve podporne pakete, ki so del vzdrževalnih pogodb…

Stranke, ki uporabljajo SAP Solution Manager 3.2 in so deležne SAP-jevih vzdrževalnih storitev lahko prejmejo nadgradnjo platforme kot del vzdrževanja, vendar jim omogoča zgolj uporabo omejenih vzdrževalnih operacij.

SAP Solution Manager je rešitev, ki odpira podjetjem za prehod na storitveno naravnano arhitekturo nove možnosti in tako zagotavlja uresničevanje zastavljenih ciljev. Standardizacija in uskladitev podpornih procesov je ključen korak pri prehodu na sodobno IT arhitekturo. Rezultati raziskave, ki jo je opravila raziskovalna hiša AMR kažejo, da je SAP Solution Manager za SAP-jeve stranke dobra osnova za izboljšanje in optimizacijo vzdrževalnih procesov.

“Glede na to, da stroški vzdrževanja in podpore IT sistemom po končani uvedbi predstavljajo do 80% obratovalnih stroškov in do 40% stroškov, ki nastanejo v življenjskem ciklu IT rešitev, morajo podjetja izredno pazljivo ravnati s svojimi poslovnimi aplikacijami na dolgi rok. Samo tako lahko minimizirajo stroške in maksimizirajo poslovne koristi,” je dejal Derek Prior, vodja raziskav, AMR. “Koristi so očitne: večja avtomatizacija procesov vzdrževanja omogoča prenos koristi in znižanje stroškov dela oz. povečanje učinkovitosti uporabnikov.”

Novosti

Izboljšave rešitve SAP Solution Manager bodo prinesle:

  • Standardizacijo procesov in usklajenost vzdrževanja ne glede na lokacijo v celotni organizaciiji,
  • upravljanje in pospešitev uvajanja novih rešitev in nadgradenj poslovnih procesov,
  • spremljanje celotnega IT okolja prek enotne nadzorne plošče.

“Najnovejša optimizacija vzdrževalnih procesov predstavljaja mejnik v razvoju podpore, ki jo SAP Solution Manager nudi našim strankam. Predstavlja kombinacijo enostavne uporabe s poglobljenimi funkcionalnostmi za upravljanje IT okolij,” je zagotovil Uwe Hommel, izvršni podpredsednik, SAP Active Global Support. “SAP Solution Manager uporabnikom še bolj poenostavlja upravljanje z nadgradnjami SAP-jevih sistemov in pomaga pri zmanjševanju stroškov. SAP Solution Manager tako postaja ključno orodje za zagotavljanje in povečevanje zadovoljstva naših strank pri vsakodnevnem delu.”