SAP in Microsoft prejela nagrado »Computerworld Horizon« za programsko opremo Duet

Žirija neodvisnih strokovnjakov za informatiko je razglasila programsko opremo Duet za vodilno inovativno rešitev

WalldorfSAP AG je danes objavil novico, da je vodilna svetovna IT revija Computerworld IDG izbrala programsko opremo Duet kot zmagovito rešitev v sklopu nagrade »Computerworld Horizon«.Nagrade »Computerworld Horizon« nagrajujejo najnovejše revolucionarne tehnologije raziskovalnih laboratorijev in privatnih podjetij. Programsko opremo Duet je izbrala neodvisna žirija starejših IT svetovalcev in strokovnjakov. Duet, ki je prvi skupni produkt podjetij SAP in Microsoft, je bil narejen za optimiziranje poslovne učinkovitosti z združevanjem sveta informacijskih in poslovnih aplikacij.

»Nagrade Horizon prepoznavajo obetajoče in inovativne tehnologije, ki lahko v bližnji prihodnosti pomembno vplivajo na razvoj in učinkovitost podjetij,« je povedal Don Tennant, odgovorni urednik revije Computerworld. »Žirija IT strokovnjakov je ocenjevala več kot 200 prijav vodilnih korporacij, univerz in raziskovalnih laboratorijev. SAP in Microsoft sta bila izbrana kot zmagovalca, ker informatikom omogočata večji pregled in boljšo uporabo SAP-jevih poslovnih informacij v povezavi z enostavnim in vsem znanim Microsoftovim programjem. Na ta način bistveno maksimizirata poslovanje podjetij. Vsi prejemniki nagrad predstavljajo v svojih industrijskih panogah vodilne IT inovatorje.«

Duet poenostavlja način dostopanja in nadgrajevanja poslovnih aplikacij v globalnih podjetjih in vladnih organizacijah. Duet združuje strukturirane poslovne procese s pomembnimi informacijami in ponuja kakovostnejši takojšnji vpogled, kar posledično pomeni boljše sprejemanje odločitev. Duet predstavlja sestavljeno aplikacijo, saj uporablja poslovno-storitveno arhitekturo (poslovne storitve Services Over Air) in Microsoftovo aplikacijo .NET. Na ta način razširi izbrane procese in informacije iz aplikacij mySAP Business Suite v Microsoft Office in tako poenostavi dostopanje do SAP-jevih aplikacij, medtem ko hkrati obogati izkušnjo uporabe operacijskega sistema Microsoft Office.

»Počaščeni smo, da smo skupaj z Microsoftom prejemniki nagrade »Computerworld Horizon«,« je povedal Udo Waibel, podpredsednik oddelka za obetajoče rešitve na SAP-ju. »Nagrada nas še dodatno pozicionira kot vodilnega tržnega proizvajalca, ki je pri izdelavi vrhunskih rešitev zavezan inovacijam. Te rešitve pa bistveno pripomorejo k temu, da naše stranke dosegajo zastavljene poslovne cilje.«

»Veseli smo, da je Computerworld priznal Duet kot inovativno in zgodovinsko iniciativo Microsofta in SAP-ja,« je povedal Lewis Levin, podpredsednik Skupine poslovnih Office aplikacij pri Microsoftu. »Rešitev, ki je bila razvita za poslovne stranke obeh podjetij, pomaga premagovati ovire za informatike, ki dnevno uporabljajo Microsoft Office in SAP-jeve poslovne informacije ter sisteme. Na ta način so uporabniki opreme bistveno bolj učinkoviti.«

Zmagovalci nagrade Horizon so predstavljeni v posebnem poročilu v številki revije Computerworld. Oglejte si predstavitev SAP-ja in Microsofta na spletni strani revije.

Več informacij o programski opremi Duet najdete na spletni strani www.duet.com.

O nagradi Horizon

Nagrade Computerworld Horizon so bile ustanovljene leta 2005 z namenom, da obveščajo bralce o najnovejših in najinovativnejših tehnologijah, ki so »na obzorju« in ki nastajajo v raziskovalnih laboratorijih ter privatnih podjetjih. Program spremlja osemstransko poročilo v reviji Computerworld in na spletni strani http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9002489&pageNumber=1#toc. Predstavitev podaja pregled letnih zmagovitih tehnologij, ki vključujejo naslednje rešitve: Altiris’ Altiris Software Virtualization Solution; BioPassword Inc.’s BioPassword Internet Edition; SAP AG and Microsoft Corp.’s joint effort, Duet; HyperOffice’s HyperOffice; IBM Almaden Research Center’s Business Insights Workbench; Hewlett-Packard Co.’s Tycoon Electronic Auctioneer; Splunk’s Splunk; Stanford University’s Password Hash; University of Maryland’s Oasys Opinion Analysis System in VMware’s VMware DRS.

O reviji Computerworld

Computerworld je vodilni svetovni vir tehnoloških novic in informacji na IT področju. Zmagovita tedenska publikacja in spletna stran www.computerworld.com tvorita del največje globalne IT medijske mreže. (58 edicij). V preteklih petih letih je Computerworld prejel več kot 100 nagrad, leta 2004 in 2006 za revijo leta in leta 2006 za najboljšo splošno internetno publikacjo s strani Ameriškega združenja urednikov poslovnih publikacji. Computerworld ima tedensko naklado 1.337.000 bralcev. (vir: IntelliQuest CIMS Spring 2006) in spletno bralstvo s preko 1,5 milijonov mesečnih obiskov (vir: Omniture).

Computerworld je poslovna enota podjetja IDG, ki je največje svetovno podjetje za tehnološke medije, raziskave in dogodke. Je privatno podjetje, ki izda več kot 300 revij in časopisov, med katere spadajo tudi CIO, CSO, Computerworld, GamePro, InfoWorld, Network Word in PC World. Podjetje ima največjo mrežo 400 tehnološko specifičnih spletnih strani z vsega sveta. IDG je tudi vodilni proizvajalec več kot 170 z računalništvom povezanih dogodkov po vsem svetu, med drugimi tudi Linux World Conference & Expo, Macworld Conference & Expo, DEMO in IDC Directions. IDC ponuja globalne tržne raziskave in nasvete preko svojih pisarn v 50 državah.

Več informacij najdete na spletni strani: http://www.idg.com.