SAP NetWeaver je združljiv z Java EE5

SAP-jeve stranke in partnerji lahko pričnejo z uporabo Java Standardov že danes.

Walldorf, LjubljanaSAP AG je danes objavil, da je v skladu s svojo politiko poenostavljenega razvoja aplikacij in podpore Java standardom, aplikacijska platforma SAP NetWeaver popolnoma združljiva z Java Platformo, Enterprise Edition 5 (Java EE 5) . SAP NetWeaver omogoča uporabo Java tehnologije od leta 2003 dalje, doseganje popolne združljivosti pa pomeni, da lahko SAP-jeve stranke in partnerji razvijajo trdne Java aplikacije na standardni SAP NetWeaver platformi. Predogled SAP-jeve implementacije Java EE 5 je na voljo na spletno strani skupnosti SAP Developer Network, www.sdn.sap.com..

Kompatibilnost z Java EE 5 predstavlja še en SAP-jev korak naprej k poenostavitvi programskega modela Enterprise Java. Cilji oblikovanja tako združljive platforme so izboljšanje delovanja, skrajšanje časa za razvoj novih aplikacij in poenotenje funkcionalnosti. Za SAP-jeve stranke in partnerje pomeni združljivost aplikacijske platforme SAP NetWeaver z Java EE 5 in uporaba storitveno naravnane arhitekture (enterprise SOA) občutno skrajšanje časa od začetka razvoja poslovnih aplikacij do začetka uporabe le-teh na trgu ter zmanjšanje skupnih stroškov lastništva. Hkrati omogoča taka informacijska arhitektura tudi navzkrižno povezljivost vseh SAP-jevih aplikacij.

“Združljivost SAP-jeve platforme z Java EE 5 je še en dokaz SAP-jeve zavezanosti k uporabi odprtih standardov in olajševanju razvoja aplikacij s strani strank in partnerjev na platformi SAP NetWeaver,” je povedal Klaus Kreplin, izvršni podpredsednik za SAP NetWeaver, SAP AG.

“Nobeno drugo informacijsko podjetje ni doseglo primerljive združljivosti in odprtosti svoje platforme s potrebami razvijalcev Java aplikacij. SAP je sposoben svoje rešitve prilagoditi spreminjajočim standardom. Stranke in partnerji lahko že danes začnejo z razvojem aplikacij, ki temeljijo na najnovejših strandardih. ”

SAP-jeva zavezanost Java standardom

SAP aktivno prispeva tudi k razvoju Java standardov prek Java Community Process (JCP) in kot član JCP SE/EE Executive Committee. SAP prispeva k več kot 50-im Java specifikacijskim zahtevkom (Specification Requests – JSRs), ki so temelj delovanja spletnih storitev, portalov in tehnologij za uporabniške vmesnike, sistemov in urejevalnikov vsebin, tehnologij virtualnih naprav, Java podpore, itd.. Za več informacije o obsežnem seznamu tehnologij in poslovnih standardov, ki jih podpira SAP, obiščite www.sdn.sap.com.