SAP podprl pobudo ustanovitve svetovalnega centra za regijo SEME

Slovenski strokovnjaki bodo svoje znanje izvažali v Republiko Hrvaško

LjubljanaPodjetje SAP, vodilni svetovni proizvajalec programske opreme, je podprl ustanovitev svetovalnega centra za SEME za jugovzhodno Evropo in Bližnji Vzhod, ki bo v začetku leta 2007 začel z delom v Zagrebu. Tesno sodelovanje med SAP-jevim predstavništvom v Sloveniji in pobudnicami projekta, SAP AG, SAP d. o. o. iz Zagreba ter Agencijo za pospeševanje izvoza ter vlaganja Vlade Republike Hrvaške, se bo odražalo v razvoju in izvozu znanja slovenskih strokovnjakov v Adriatic regijo. Geografska dostopnost svetovalnega centra bo namreč zagotavljala učinkovito povezanost strokovnjakov ter ustvarjanje inovacij ter trendov na področju strokovnih rešitev, vezanih na maloprodajo, in možnost hitrega ter kakovostnega pristopa uporabnikom IKT tehnologij ter rešitev.

„Odprtje svetovalnega centra, ki se bo osredotočal na strokovne rešitve, bo zagotavljal transparentnost ponudb in dostopa do znanja, ki ga posedujemo. Naši strokovnjaki se bodo z veseljem odzvali na ta projekt, od začetne faze do razvoja in realizacije inovativnih projektov. Verjamemo, da bo dostop do velikega števila strokovnjakov, ki jih SAP izobražuje in vlaga v njihov razvoj, regiji Adratic ter še posebno Republiki Sloveniji zagotovila močan razvoj in vpliv na splošno ekonomsko znanje ter rast. Slovenija že več kot desetletje vlaga v znanje in razvoj strokovnjakov, zato je naš angažma v tem pomembnem projektu tudi del naše poslovne strategije. Vesel sem, da je projekt podprla Agencija Vlade Republike Hrvaške, kar bo nedvomno pomembno vplivalo na njegovo realizacijo,“ je povedal direktor SAP Slovenija Pavel Car.

Pobuda za ustanovitev strokovnega svetovalnega centra je prišla z letošnje predstavitve rešitev za maloprodajo, ki je bila 15. novembra v Zagrebu. Več kot 170 direktorjev vodilnih podjetij iz Hrvaške in Adriatic regije se je udeležilo celodnevne delavnice in predstavitve SAP-jevega programskega paketa rešitev »SAP for Retail«, strokovnjaki s področij maloprodaje ter veleprodaje pa so predstavili najnovejše trende ter prihodnje smernice v aplikativni programski opremi, prilagojeni specifičnim industrijskim storitvam maloprodaje ter veleprodaje. Na predstavitvi je bil tudi Darryl Owen, vodilni evropski svetovalec za področje maloprodaje in podpredsednik EMEA Regije za razvoj in implementacijo rešitev »SAP for Retail«.

„Kupci danes pričakujejo vrhunsko kakovost ponudb in storitev kadarkoli in na način, kot si jih sami želijo. Rešitev, ki smo jo predstavili, zagotavlja integriranost večnamenskih funkcij za zadovoljitev zahtev kupcev ter ustvarjanje prednosti za poslovne subjekte. Verjamem, da bodo novosti, ki jih prinašamo, in pobude, ki jih bomo realizirali v prihodnosti, kupcem ter poslovnim subjektom prinašali pričakovane konkurenčne prednosti,“ je izjavil Darryl Owen, podpredsednik EMEA Regije v SAP-ju za maloprodajo in veleprodajo.

Programski paket »SAP for Retail« predstavlja celovito zbirko integriranih rešitev za vsak vidik maloprodajne in veleprodajne vrednostne verige, od predvidevanja in načrtovanja do distribucije ter izpoljnjevanja. »SAP for Retail« združuje upravljanje odnosov s kupci in upošteva logiko storitvene verige. Uporabniki rešitve lahko na ta način optimizirajo strateška partnerstva in koristijo podatke o uporabnikih oziroma kupcih, ki jih pridobijo iz različnih prodajnih kanalov. S tehnološkega vidika rešitev za maloprodajo in veleprodajo podpira SAP NetWeaver – odprta integracijska in aplikativna platforma, ki nudi podporo ne glede na to, ali se uporablja programska oprema SAP-ja ali katerega drugega proizvajalca.

„Začeli smo s pobudo, ki jo je Hrvaška pozitivno sprejela in verjamemo, da jo bo sodelovanje s Slovenijo in sosednjimi državami še okrepilo. Ta projekt bo postavil tržne zahteve po strokovnem znanju in kakovostnem delu. Želimo si, da bi bil svetovalni center zaradi dobre geografske povezanosti v Zagrebu, pri tem pa nas podpirajo številne korporacije in državne institucije. Verjamemo, da bo odprtje centra zagotovilo hiter in kakovosten pretok znanja, kot tudi ustvarjanje inovativnih poslovnih rešitev ter zagotavljanje konkurenčnost poslovnih subjektov Republike Hrvaške in preostale Regije Adriatics,“ je povedal, direktor SAP-ja iz Zagreba, Igor Dropulić.