SAP na sejmu in letni skupščini National Retail Federation potrjuje vodilni položaj na področju maloprodaje

Med najpomembnejše dogodke sodijo konferenca z dvema osrednjima govornikoma, Billom McDermottom, predsednikom in glavnim direktorjem podružnice SAP Americas in Kevinom Plankom, predsednikom in glavnim direktorjem podjetja Under Armour; objave o novih uporabnikih in izdelkih; demonstracija rešitev

New YorkNenehne uspehe na področju maloprodaje potrjuje podjetje SAP AG tudi z današnjo predstavitvijo podrobnosti, povezanih z načrtovanimi aktivnostmi podjetja in njegovimi objavami na vodilnem svetovnem dogodku s področja maloprodaje – 96. letni skupščini in sejmu National Retail Federation (NRF), ki se odvija v kongresnem centru Jacob K. Javits v New Yorku od 15.-17. januarja.

V torek, 16. januarja sta imela Kevin Plank, predsednik in glavni direktor podjetja Under Armour in Bill McDermott, predsednik in glavni direktor podružnice SAP Americas osrednje predavanje z naslovom “Spodbuditi trend.” V predavanju sta se osredotočila na izjemno rast blagovne znamke Under Armour in spregovorila o tem, na kašen način le-ta še vedno navdihuje nove generacije športnikov. Plank in McDermott sta razpravljala o tem, kako podjetje Under Armour, kot SAP-jev uporabnik, uspešno posluje v okviru maloprodajne dobavne mreže in na kakšen način uporablja poslovne rešitve pri spodbujanju rasti in inovativnosti.

“Maloprodajni sektor še vedno ostaja katalizator rasti v podjetju SAP in zaupanje naših uporabnikov se izkazuje z izborom SAP-ja za standard njihovih podjetij,” je dejal Bill McDermott, predsednik in glavni direktor podružnice SAP Americas. “Naše sodelovanje na prireditvi NRF nas navdušuje zaradi številnih razlogov in v posebno zadovoljstvo mi je, da lahko delim govorniški oder s Kevinom Plankom, enim izmed najuspešnejših direktorjev v državi.”

Poleg tega je SAP najavil, da bo na prireditvi NRF objavil več sporazumov z novimi uporabniki in s tem nadgradil uspešne poslovne rezultate iz leta 2006, v katerem je sklenil ducat novih poslovnih odnosov na področju maloprodaje in sicer s podjetji: Au Bon Pain, Beall’s, Chico’s, Foodstuffs South Island, Free Record Shop, Kenneth Cole, Shane Co., Sport Chalet, TBC Corporation, Virgin Entertainment in Wumart. Z več kot 30-letnimi izkušnjami s področja poslovne programske opreme in s strokovnim znanjem, pridobljenim v sodelovanju z več kot 3.800 maloprodajnimi podjetji po vsem svetu, je SAP maloprodajnim podjetjem zmožen ponuditi rešitve, ki omogočajo doseganje strateške in konkurenčne prednosti.

SAP na svojem velikem razstavnem prostoru (št. 1601) v okviru sejma NRF razstavlja rešitve s področja skladiščenja in upravljanja dobaviteljev (store and channel management), kategorizacije in upravljanja z blagom (category and merchandise management), podpore nabavi in prodaji (buying and vendor management), upravljanje povpraševanja (demand management), upravljanja dobave (supply chain management) in osnovnih postopkov. Poleg tega SAP na lastnem razstavnem prostoru, v okviru partnersko-poslovnega oddelka, gosti partnerska podjetja Accenture, CIBER, IBM in Microsoft, kjer obiskovalci lahko preizkušajo SAP-jeve kooperacijske rešitve in storitve.

Na prireditvi NRF podjetje poleg sporazumov z novimi uporabniki, predstavlja tudi Jima Mattechecka, novega podpredsednika in glavnega menedžerja za področje maloprodaje. Mattecheck ima več kot 25 let izkušenj s področja programske opreme in tehnologij. Preden se je pridružil SAP-jevi skupini za maloprodajo, je bil izvršni podpredsednik v SupplyChainge, hitro rastočem tehnološkem podjetju, osredotočenem na oblikovanje optimizacijskega stroja, ki občutno zmanjša izdelovalni čas, povezan z izdelki s kratko uporabno dobo. Mattecheck je večino svoje poslovne kariere deloval na področju aplikacij za maloprodajno tržišče in njegove izkušnje mu omogočajo edinstven pogled na maloprodajne panoge.