Nadzorni svet podaljšal pogodbo generalnemu direktorju SAP-ja Henningu Kagermannu do 31. maja 2009

Walldorf, NemčijaSAP AG je oznanil, da je nadzorni svet na zasedanju izglasoval podaljšanje pogodbe generalnemu direktorju Henningu Kagermannu do 31. maja 2009, ko bo potekalo letno srečanje podjetja. Kagermann se je s podaljšanjem pogodbe strinjal.

»Nadzorni svet je znova izrazil popolno zaupanje Henningu Kagermannu in poudaril njegove zasluge za izjemne dosežke na področju vodenja SAP-jeve strategije organske rasti v času njegovega mandata,« je izjavil Hasso Plattner, predsednik SAP-jevega nadzornega sveta. »Pod njegovim vodstvom je SAP močno utrdil in razširil svojo vodilno globalno pozicijo na področju poslovnih programskih rešitev, ob tema pa uspel na trg lansirati inovativne programske rešitve. Naša vizija je, da takšni usmeritvi sledimo tudi v prihodnje.«

Henning Kagermann je svojo kariero na SAP-ju pričel leta 1982 in je bil že leta 1991 izbran za člana izvršnega sveta. Kaggerman je bil med letoma 1998 in 2003 generalni direktor skupaj z Hassom Plattnerjem, kasneje pa je podjetju predsedoval kot njegov edini generalni direktor.

Sporočilo urednikom:

Za brezplačne video vsebine obiščite spletno mesto www.thenewsmarket.com/sap. Preko te strani lahko dobite tudi posnetke na kaseti ali prilagojene predvajanju na spletu. Registracija na strani in video vsebine so za medije brezplačne.