SAP že tretje leto zapored imenovan za najboljšega nemškega delodajalca

Ljubljana, WalldorfSAP AG (NYSE: SAP) je objavil, da je bilo podjetje že tretje leto zapored imenovano za najboljšega nemškega delodajalca. Letos je SAP v sklopu iniciative »Great Place To Work« še enkrat dosegel najvišje mesto v kategoriji podjetij z več kot 5000 zaposlenimi. Obenem je SAP prejel posebno priznanje v kategoriji »Zdravje« za svoj izčrpen program upravljanja z zdravjem zaposlenih. SAP-jev član izvršnega sveta Claus E. Heinrich je sprejel nagrado v imenu SAP-ja v Berlinu, prejel pa ga je iz rok inštituta »Great Place To Work« in nemške poslovne revije Capital. SAP se je tako direktno kvalificiral kot nominiranec na izbor za najboljšega evropskega delodajalca, ki ga prav tako podeljuje inštitut.

Več kot 198 nemških podjetij vseh velikosti in panog je sodelovalo v raziskavi, ki jo organizira inštitut »Great Place To Work« v sodelovanju s poslovno revijo Capital in partnerji, med drugim tudi nemškim ministrstvom za gospodarstvo in tehnologijo.

Uvrstitev na lestvici je odvisna od ocene zaposlenih iz podjetij, ki sodelujejo v raziskavi, zato klime v podjetjih ne ocenjujejo žirije. Raziskave med zaposlenimi so narejene po mednarodno standardizirani metodologiji, ki jo je razvil inštitut »Great Place To Work«, izvedejo pa jih anonimno. Na SAP-ju je 343 zaposlenih odgovarjalo na približno 60 vprašanj v petih kategorijah: poštenost, dobro vzdušje v ekipi, kredibilnost, ponos in spoštovanje do zaposlenih. Klasifikacija pokriva celoten spekter relevantnih delovnih pogojev in odnosov znotraj podjetja. Visoke ocene SAP-jevih zaposlenih izkazujejo velik pomen, ki ga podjetje namenja korporativni kulturi upravljanja z zaposlenimi. Glavni kriteriji, ki uvrščajo SAP med vrhunska podjetja z odlično delovno klimo, so bili osebna odgovornost pri doseganju visokih ciljev in usmerjenosti na stranke, inovativnost, zavedanje o pomenu kakovosti in težnja k razvijanju najboljših produktov. Raziskavo zaposlenih je dopolnjevala še razširjena revizija kulture podjetja, ki jo je izvedla kadrovska ekipa podjetja SAP.

V lanskoletni iniciativi je SAP dosegel visoko uvrstitev v kategorijah »Enake možnosti« in »Raznolikost«. Na evropskih nagradah leta 2005, je SAP prejel posebno uvrstitev v kategoriji »Poštenost«.

»Zelo smo zadovoljni, da smo že tretje leto zapored priznani kot najboljši nemški delodajalec,« je povedal Claus E. Heinrich, član izvršnega sveta SAP-ja in zadolžen za upravljanje s človeškimi viri.« Ta nagrada jasno kaže na to, da zaposlenim ne le postavljamo pravilne cilje, ampak jim ponujamo tudi stimulativno delovno okolje. Rezultat so tako motivirani zaposleni, ki uživajo v ekipni atmosferi.«

Opomba za urednike:
za brezplačno video vsebin o SAP-ju se logirajte na spletno stran www.thenewsmarket.com/sap. Na tej strani lahko dobite video posnetke v digitalni obliki ali na traku. Registracija in video vsebina je za medije brezplačna.