SAP spodbuja rast podjetja ABB

ABB izkorišča prednosti prilagodljive rešitve SAP® ERP na področju nadzora rizičnega upravljanja in nadzora usklajenosti s predpisi, da bi izboljšal fleksibilnost poslovanja uporabnikov v 100-ih državah

HannoverSAP AG je danes objavil, da ABB, vodilna skupina na področju tehnologij napajanja in avtomatizacije, poglablja sodelovanje s podjetjem SAP, s svojim globalnim dobaviteljem IT rešitev. Skupina namerava nadgraditi obstoječo instalacijo integralnega informacijskega sistema podjetja (ERP) z rešitvijo SAP® ERP 2005, z namenom, da bi poenostavila postopke, omogočila spremembe in spodbudila donosno rast vseh njenih poslovnih operacij v več kot 100-tih državah sveta.

ABB bo z zadnjo različico SAP-jeve tržno najuspešnejše ERP aplikacije kot glavne tehnološke platforme za poslovne procese podjetja pridobila konkurenčne prednosti, tako da bo izkoristila aplikacijo SAP® GRC Access Control (iz nabora rešitev SAP® za nadzor vodenja podjetja, tveganja in usklajenosti (GRC)). Z njeno pomočjo bo izpolnjevala zahteve ameriškega zakona Sarbanes Oxley Act (SOX) in ostale predpise posameznih tržišč, na katerih skupina posluje. Rešitev SAP ERP, ki je zgrajena na tehnološki platformi SAP NetWeaver® in bo omogočila skupini ABB fleksibilnost pri upravljanju administrativnih postopkov iz skupnih storitvenih centrov in nadaljnjo optimizacijo storitev in fleksibilnost poslovanja, ki bo omogočila združljivost z aplikacijami drugih proizvajalcev, ki jih uporabljajo uporabniki in dobavitelji. Novica je bila objavljena na sejmu CeBIT, ki se je odvijal od 15. do 21. marca v Hannovru v Nemčiji.

Skupina ABB na področju IT tehnologij in infrastrukture poslovnih procesov ne uporablja pristopa »razdri in zamenjaj«, saj identificira in integrira najboljše lokalne prakse in aplikacije drugih proizvajalcev, ki so uporabljene pri globalnem poslovanju. Fleksibilna arhitektura, ki združuje SAP ERP z aplikacijo SAP GRC Access Control, bo omogočila podjetju uskladitev lokalnih procesov z globalnimi računovodskimi standardi in poslovnimi politikami za področje GRC menedžmenta. To bo skupini ABB omogočilo zmanjšanje administrativnih stroškov, pospešilo delovne postopke in pospešilo nakupe drugih podjetij in odprodajo posameznih poslovnih enot.

“Kot vodilni proizvajalec tehnologij napajanja in avtomatizacije potrebujemo rešitev, ki bo uporabnikom omogočila, da obdržijo najboljše lokalne prakse in hkrati zagotovila poenotenje z našimi skupnimi univerzalnimi cilji,” je dejal Haider Rashid, direktor informacijske tehnologije pri skupini ABB. “SAP nam nudi pomoč pri nadaljnjih izboljšavah ABB-jeve odličnosti pri poslovanju. Ta rešitev bo pripomogla k uresničitvi naše namere po povečanju učinkovitosti in nadaljnji širitvi naših globalnih aktivnosti na področju raziskav nabavnega trga (sourcing), proizvodnje in prodaje. Dosegli bomo večjo učinkovitost in nadaljnje pomembne operativne izboljšave pri poenostavitvi naših poslovnih procesov. S SAP-jem sledimo jasno začrtani poti s ciljem, da postanemo enovita organizacija s poenostavljeno strukturo in v pričakovanju, da bo ta investicija povrnjena z doseganjem opaznih pozitivnih rezultatov.”

ABB bo uporabil SAP-jevo rešitev na področju upravljanja človeških virov (HR), financ in administracije (F&A), informacijskih sistemov (IS) ter v okviru različnih procesov vodenja podjetja, da bi s tem lažje dosegel večjo učinkovitost, zaradi katere bo potrebno skrajšati končni mesečni ciklus in občutno znižati administrativne stroške. Z nadgraditvijo v najnovejšo različico tržno najuspešnejše SAP-jeve aplikacije ERP, načrtuje ABB v končni fazi razširitev trenutne SAP-jeve baze z 22.000 uporabniki na najmanj 88.000 zaposlenih.

“Današnji tržni pritiski globalizacije in zahteve po usklajenosti z različnimi predpisi prisilijo podjetja k uporabi novih pristopov in k usklajevanju proizvodnje ter logistike, da bi s tem dosegli poenostavitev poslovanja in IT infrastrukture,” je dodal Léo Apotheker, član uprave in predsednik poslovne enote »Customer Solutions and Operations« pri podjetju SAP.

“Razvoj dogodkov v skupini ABB ponazarja, kako SAP-jeve integrirane aplikacije in postopki nadzora usklajenosti s predpisi pomagajo podjetjem pri razvijanju poslovnih procesov za dosego večje stopnje učinkovitosti in fleksibilnosti. SAP nadaljuje z oblikovanjem palete vsestranskih rešitev, ki izpolnjujejo zahteve posameznih panog in zahteve glavnih direktorjev, informacijskih direktorjev ter informatikov v okviru specifičnih poslovnih procesov, in ki omogočajo podjetjem posodobitev modela poslovanja.”

Prva faza implementacije poteka v več kot 30-ih državah, vključno s Kitajsko, Finsko, Nemčijo, Indijo, Italijo, Švedsko, Švico, ZDA in v celotni regiji Južne Azije in Pacifika, vključno z Avstralijo.

Več informacij o rešitvi SAP ERP najdete na: www.sap.si/erp

Več informacij o SAP-jevih rešitvah za GRC najdete na: www.sap.com/grc