Neodvisna raziskovalna agencija je SAP CRM imenovala za vodilno rešitev na tržišču poslovnih CRM aplikacij

Walldorf, NemčijaNa podlagi izsledkov analize neodvisne raziskovalne agencije so strokovnjaki SAP-jev CRM program (program upravljanja s potrošniki) imenovali kot najučinkovitejšo vsestransko rešitev na tržišču. Raziskovalna agencija poudarja obsežen nabor branžno specifičnih funkcij, visoko stopnjo skalabilnosti in doprinos h globalnim poslovnim procesom, kot ključne razlikovalne prednosti SAP-jevih rešitev.

SAP CRM je rešitev, ki znotraj ključnih funkcij poslovnega upravljanja povezuje podjetja z njihovimi zaposlenimi, strankami in poslovnimi partnerji. Programska oprema omogoča preverjanje razpoložljivosti, upravljanje pogodb, računov, vidljivost zalog in sledenje naročil v realnem času, prav tako pa vključuje vsa potrebna orodja potrebna za tržno planiranje, vodenje kampanj, telemarketing, pridobivanje novih in segmentacijo obstoječih strank.

William Brand, analitik pri neodvisni raziskovalni agenciji Forrester Reasearch, v obrazložitvi navaja, da so se SAP-jeve rešitve kot še posebej učinkovite izkazale na področjih prodaje in distribucije, trženja, upravljanja s poslovnimi partnerji in analitike, njihova aplikacija pa je mogoča tudi znotraj izredno specifičnih branž, kot je na primer avtomobilizem. Pri ocenjevanju na tržišču ponujenih CRM rešitev je agencija Forrester največji poudarek dajala predvsem njihovi multifunkcionalnosti, vsaka programska rešitev pa je bila ocenjena na podlagi uspešnosti delovanja znotraj posameznik poslovnih procesov.