SAP razširil svoj potfelj (Footprint) z namenom zadovoljiti naraščajoče povpraševanje po rešitvah za mobilno poslovanje

SAP-jeve nove in nadgrajene rešitve za mobilno poslovanje informacijskih delavcev izboljšujejo dostop do ključnih poslovnih procesov

WALLDORF, NemčijaIzpopolnjevanje storitveno naravnane podjetniške arhitekture (enterprise SOA) se nadaljuje, saj je danes SAP AG predstavil nove rešitve za mobilno poslovanje in nadgradnje obstoječih mobilnih aplikacij, ki omogočajo podjetjem prenos SAP-jevih poslovnih procesov prek mobilnih naprav do informacijskih delavcev. Nove zmožnosti obstoječe serije SAP-jevih rešitev za mobilno poslovanje, imenovane »SAP® xApps™ composite applications for mobile business«, bodo omogočile informacijskim delavcem doseganje večje produktivnosti in sprejemanje boljših poslovnih odločitev. Podjetje je predstavilo tudi najnovejšo različico mobilne infrastrukture SAP NetWeaver® Mobile, ki predstavlja temelj za SAP-jeve rešitve za mobilno poslovanje in omogoča organizacijam enostavno oblikovanje prilagojenih aplikacij s pomočjo izkoriščanja prožnosti arhitekture enterprise SOA.

Poleg tega smo danes priča nadaljevanju trenda rasti na mobilnem trgu, saj ima podjetje več kot 850 uporabnikov in beleži na letni ravni 50 odstotno povečanje prometa na področju mobilnega poslovanja. Uporabniki so sprejeli SAP-jeve rešitve za mobilno poslovanje, ker SAP še naprej uspeva oblikovati infrastrukturo in aplikacije, ki so po vertikali specifične in naslavljajo potrebe informacijskih delavcev v skladu z njihovo vlogo znotraj organizacije, od vodilnih menedžerjev do prodajnega osebja in do strokovnjakov za terenske storitve. SAP-jeve rešitve za mobilno poslovanje lahko enostavno prilagodimo in nadgradimo skladno z novimi pogoji poslovanja, kar predstavlja še eno ključno prednost za uporabnike. Ker so rešitve neposredno povezane s SAP® Business Suite in ker so združljive tudi z rešitvami, ki niso SAP-jev proizvod, lahko razvijalci izberejo točno določene poslovne procese in podatke, ki jih potrebujejo njihovi oddaljeni uporabniki.

Nove in nadgrajene mobilne aplikacije za informacijske delavce

Danes je SAP nadgradil svoje rešitve za mobilno poslovanje, da bi izboljšal učinkovitost informacijskih delavcev, vključno s prodajnimi strokovnjaki, prodajalci, storitvenimi tehniki in dostavljači.

Ko je spoznal, da so prodajni strokovnjaki ključna skupina informacijskih delavcev, je SAP nagradil obstoječo sestavljeno aplikacijo SAP® xApp™ Mobile Sales, ki zagotavlja oddaljen dostop do podatkov o uporabniku in izdelku. Nove zmožnosti omogočajo prodajnemu osebju, da oceni uspešnost pospeševanja prodaje in neposreden dostop do povratnih informacij uporabnikov tudi takrat, ko so na poti. Ker dostavi SAP xApp Mobile Sales rezultate tržnih raziskav na mobilne naprave, lahko prodajno osebje bolj strateško načrtuje promocijske kampanje in razporejanje izdelkov. Poleg tega je SAP k rešitvi SAP xApp Mobile Sales dodal nove panožno prilagojene zmožnosti. Zdaj bodo lahko prodajni zastopniki iz industrije pakiranega potrošnega blaga uporabljali mobilne naprave zaradi bolj učinkovitega nadzora prodaje in za upravljanje uporabniških profilov.

Popolnoma nova sestavljena aplikacija SAP® Mobile In-Store Inventory Management bo prenesla funkcionalnosti rešitve »SAP® for Retail solutions« na mobilne naprave. Nova aplikacija zagotavlja prodajalcem mobilni vpogled v bazo zalog tako, da lahko hitreje pomagajo kupcem pri iskanju ustreznega izdelka. Zaradi večje preglednosti nad zalogami lahko prodajalci v veliki meri izključijo situacije, ko določenega izdelka ni na zalogi in s tem povečajo zadovoljstvo kupcev.

Serviserji, ki na terenu opravljajo popravila in vzdržujejo opremo na terenu, so naslednja kategorija informacijskih delavcev, ki bo lahko izkoristila prednosti SAP-jevih novih mobilnih zmožnosti in rešitev. Nadgradnja sestavljene aplikacije SAP® xApp™ Mobile Asset Management (SAP xMAM), ki zagotavlja vzdrževalcem oddaljen dostop do delovnih nalogov in do podatkov o opremi, zdaj vključuje prostorski informacijski sistem (GIS – geographic information system) in radiofrekvenčno identifikacija (RFID – radio-frequency identification). Te nadgradnje omogočajo mobilnim storitvenim delavcem bolj natančno načrtovanje potovalnih poti in sledenje časa, porabljenega pri vsakem opravilu, kar izboljšuje učinkovitost uporabniške storitve.

Inženirji za terenske storitve bodo lahko prav tako izkoriščali prednosti nove ročne različice sestavljene aplikacije SAP xApp Mobile Service, katere predstavitev je načrtovana za leto 2008. To aplikacijo bodo uporabljali za dostop do delovnih nalogov in do dodatnih podatkov o predhodnem servisiranju uporabnika prek njihovih mobilnih naprav, da bi lažje predvideli katero opremo in dele bodo potrebovali pri posameznem opravilu – in odpravili uporabnikove težave že pri prvem obisku.

V zadnjih treh letih je aplikacija SAP® xApp™ Mobile Direct Store Delivery (SAP xMDSD) povezovala voznike pri dobavi blaga s podjetjem tako, da so ti lahko pregledovali/izstavljali račune, sprejemali naročila in imeli pregled nad zalogami medtem, ko so bili na poti. Nove zmožnosti aplikacije SAP xMDSD opremljajo osebje za dobavo z enostavnejšim procesiranjem plačil in pregledom nad zalogami, kar jim omogoča, da v samem vozilu vrednotijo pretok denarja in izdelkov, zagotavlja najnovejše podatke o zalogah in boljšo oskrbo njihovih kupcev.

Obnovljena infrastruktura za mobilno poslovanje: Enterprise SOA zagotavlja neprimerljivo prožnost
Nova različica platforme SAP NetWeaver Mobile vključuje predrugačeno mobilno infrastrukturo, ki izkorišča moč arhitekture enterprise SOA in zagotavlja integrirano rešitev – od platforme navzgor. Nov temelj mobilnosti omogoča uporabnikom in partnerjem uporabo razvojnih zmožnosti platforme SAP NetWeaver pri bolj enostavnem oblikovanju aplikacij, ki izpolnjujejo merila in se prilagajajo spreminjajočim se poslovnim zahtevam. Organizacije lahko izkoristijo platformo SAP NetWeaver za oblikovanje aplikacij, ki omogočajo mobilnim delavcem hitrejši dostop do funkcionalnosti in podatkov iz SAP-jevih in ostalih aplikacij.

Uporabniki sprejmajo SAP-jevo mobilno tehnologijo zaradi zagotovljenih poslovnih koristi

Podjetja po vsem svetu se vedno bolj pogosto obrnejo na SAP zaradi njihovih rešitev za mobilno poslovanje. Podjetje TÜV NORD, sedanji SAP-jev mobilni uporabnik s sedežem v Nemčiji, je vodilni ponudnik storitev tehniške varnosti in varstva okolja. SAP-jeva mobilna izvedba v podjetju, ki je bila zaključena v le nekaj mesecih, zdaj vključuje več kot 2.500 uporabnikov in je lani bolj učinkovito in natančno obdelala 200.000 poročil.

“SAP-jeva vsestranska strategija pomoči informacijskim delavcem daje odgovore na nekatere naše ključne poslovne izzive,” je dejal Gunnar Thaden, direktor informacijske tehnologije pri TÜV NORD. “Naši uslužbenci intenzivno sodelujejo s podjetji, da bi jim pomagali pri zagotavljanju večje varnosti ljudi, okolja in lastnine pred nevarnostmi, povezanimi s proizvodnjo in tehnično obratovalno opremo. SAP-jeve rešitve za mobilno poslovanje omogočajo našim serviserjem, da se lahko osredotočijo na pomoč uporabnikom, namesto da bi se vračali nazaj v pisarno zaradi izpolnjevanja časovnih in stroškovnih poročil. Da bi maksimizirali vrednost v našem podjetju implementiranih SAP-jevih poslovnih procesov, je ključnega pomena, da jih lahko ljudje uporabljajo v vsakdanjem, znanem okolju – SAP-jeva strategija za informacijske delavce nam daje moč, da lahko naredimo prav to.”

Podjetje Empresas Polar sodi med največje proizvajalce in distributerje piva in sladov, prehrambenih izdelkov, ter lahkih pijač v Južni Ameriki in je prav tako sedanji SAP-jev mobilni uporabnik.

“SAP nam omogoča, da lahko našemu prodajnemu osebju in dostavljačem enostavno in neposredno približamo SAP-jeve poslovne procese prek mobilnih naprav,” je dejal Alejandro Bombaci, direktor informacijske tehnologije pri Empresas Polar. “Zelo pomembno je, da lahko naše poslovne aplikacije sledijo hitrosti naše rasti in razvoja. Polna integracija z rešitvami SAP Business Suite je poenostavila IT podporo in nam pomagala pri hitrem prilagajanju na spreminjajoče se poslovne pogoje. S SAP-jevimi rešitvami za mobilno poslovanje smo lažje bolj natančno predvideli zahteve kupcev, izpopolnili načrtovanje dobavne verige in zmanjšali čas, ki ga naše prodajno osebje preživi v skladišču pri izvajanju administrativnih nalog.”

“SAP je zgodaj spoznal, da potrebujejo uporabniki neposreden in enostaven dostop do ključnih poslovnih aplikacij in podatkov, ne glede na to kje se nahajajo – in nadaljeval z razvojem rešitev, ki jim omogočajo inovativen način poslovanja,” je dodal Doug Merritt, menedžer podjetja in član izvršnega sveta, ter vodja oddelka Business User Development pri SAP AG. “Nove rešitve za mobilno poslovanje, ki smo jih predstavili danes, so namenjene informacijskim delavcem in jim zagotavljajo enostaven dostop do podatkov kadarkoli in kjerkoli – in predstavljajo novo pridobitev za naš portfelj rešitev, ki omogočajo poslovnim uporabnikom enostavno interakcijo s podjetjem s pomočjo podjetniških aplikacij.”

Dostopnost na trgu

Nadgradnje aplikacij SAP xApp Mobile Sales in SAP xApp Mobile Asset Management so zdaj že na voljo. SAP xApp Mobile Service za prenosnike bo predvidoma na voljo leta 2008. Rešitev SAP Mobile In-store Inventory Management pričakujemo v 3. četrtletju l. 2007. SAP NetWeaver Mobile bo predvidoma na voljo novembra 2007 in sicer z omejenim dostopom.

Opomba za urednike:

Brezplačne video vsebine o SAP-ju si lahko predogledate in jih naročite, če se prijavite na spletni strani www.thenewsmarket.com/sap. Standardni video format v digitalni obliki ali na traku lahko prejmete z naročilom prek te spletne strani. Registracija in video vsebine so za medije brezplačne.