SAP povečal vrednost srednje velikim podjetjem z razširitvijo svojega nabora SAP Best Practices s 60-imi novimi primeri

Novi primeri iz nabora SAP Best Practies krepijo temelj rešitev SAP All-in-One in razširjajo portfelj za srednje velika podjetja

WALLDORF, NemčijaSAP AG je razširil nabor SAP Best Practices s 60-imi novimi primeri, ki nudijo širšo panožno in geografsko specifično podporo za srednje velika podjetja. Nabor SAP Best Practices je oblikovan za rešitve SAP All-in-One in vključuje nestandardne (“out of the box”) integrirane poslovne procese, različne metodologije in dokumentacijo, ki nudijo podjetjem pomoč pri hitrejši implementaciji rešitev in pri izboljšanju obratovalne odličnosti. 60 novih primerov vključuje 23 panožno specifičnih in vse-panožnih različic prirejenih za 37 držav. Podjetjem bodo omogočali, da na teh področjih izkoristijo preizkušeno strokovno znanje podjetja SAP in njegovega uporabniškega in partnerskega ekosistema.

Nabor SAP-jevih najboljših praks (SAP Best Practices) omogoča uporabnikom, da izkoristijo SAP-jeve več kot 35-letne izkušnje na področju poslovnih aplikacij, na katerem ohranja podjetje ves ta čas vodilni položaj v okviru panoge. Novi produkti nudijo podjetjem zmožnost, da povečajo hitrost in učinkovitost implementacije, kot tudi zmožnost, da se osredotočijo na konkurenčno diferenciacijo z vpeljavo nestandardnih, prednastavljenih najboljših panožnih praks . Novi primeri teh praks vsebujejo potencialne scenarije poslovnih procesov za posamezne industrijske panoge, kot so npr. procesna proizvodnja, uporabniški izdelki in strokovne storitve, in so še naprej na voljo v za posamezne države specializiranih različicah, ter s tem nudijo podporo uporabnikom v vseh SAP-jevih poslovnih regijah.

Na osnovi združevanja SAP-jevega strokovnega znanja s področja poslovnih procesov, pridobljenega pri poslovanju z vodilnimi svetovnimi podjetji in izkustva kanalnih partnerjev z rešitvami SAP All-in-One, je nastal nabor SAP-jevih najboljših praks, ki ustrezajo materialnim, cenovnim in panožnim zahtevam srednje velikih podjetij, ter predstavljajo prožen temelj, na katerem lahko ustvarjamo poslovno rast. Skupaj z aplikacijo SAP ERP zagotavljajo ti najboljši primeri temelj za poslovanje, ki ga partnerji SAP-jeve All-in-One rešitve nadgradijo s pomočjo panožno specifičnih strokovnih znanj in storitev. Tako ustvarijo kakovostne rešitve SAP All-in-One. Srednje velikim podjetjem je na voljo široka izbira v okviru mikro-vertikalnega portfelja z več kot 650-imi avtoriziranimi partnerskimi rešitvami SAP All-in-One, ki so na voljo v več kot 50-ih državah.

“Na tržno vodilni ERP aplikaciji zasnovane najboljše prakse iz nabora SAP Best Practices nam v povezavi z rešitvami SAP All-in-One zagotavljajo trdno osnovo za poslovanje, v katero lahko enostavno vgradimo lastno strokovno znanje in s tem oblikujemo nove rešitve,” je na predstavitvi dejal Lars Landwehrkamp, glavni direktor podjetja All for one. “Pri delu neposredno sodelujemo z uporabniki, da bi omogočili čimprejšnjo implementacijo SAP-jeve programske opreme, ki jim omogoča uporabo na novo odkritih postopkov pri soočanju z nenehnimi poslovnimi izzivi in zagotovi rešitvi dodatno vrednost. ”

Dodatna prožnost novih produktov je zagotovljena s sočasno uporabo najnovejših različic aplikacije SAP@ERP in platforme SAP NetWeaver. Nova različica aplikacije SAP ERP je zasnovana na tehnologiji storitveno naravnane poslovne arhitekture (enterprise SOA) in omogoča rastočim podjetjem po vsem svetu hitro implementacijo SAP ERP, zmanjšuje obratovalno tveganje in zagotavlja prožnost pri manjših spremembah nastavitev in prilagoditev rešitve v skladu s specifičnimi potrebami uporabnika.

Več kot 9.600 uporabnikov SAP All-in-One po vsem svetu uporablja nabor najboljših praks SAP Best Practices pri doseganju hitrejše implementacije in povrnitve naložbe. Podjetje Productos Chata s sedežem v Mehiki, proizvajalec in distributer pripravljenih jedi Sinaloa, je izbralo rešitev SAP All-in-One, da bi izboljšalo denarne in uporabniške storitve s pomočjo pogostejšega poročanja in večje integracije med prodajo in končno izvršitvijo nakupa. Z uporabo SAP-jevega nabora tej državi prilagojenih najboljših praks SAP Best Practices, ki nudi poenostavitev postopka dostave, je podjetje pospešilo implementacijo in uveljavitev novih poslovnih postopkov, da bi se izognilo razdvojitvi kompleksne dobavne verige in distribucijskih kanalov.

“Kot rastoče podjetje smo potrebovali rešitev, katere implementacija je lahko hitra, hkrati pa je bila ta rešitev zelo specializirana in usklajena z našimi poslovnimi potrebami ,” je dodal Raul Achoy, menedžer podjetja Productos Chata. “Nabor najboljših praks SAP Best Practices nam je omogočil, da je naša rešitev SAP All-in-One nudi neposredno podporo tako različnim scenarijem proizvodnje uporabniških izdelkov, kot tudi zahtevam mehiškega načina poslovanja in nam prihranil dragocen čas s pomočjo prednastavljenih poslovnih postopkov, ki nam jih ni bilo potrebno posebej nastavljati.”

Poslovna skupina Royal Construction s sedežem v Boynton Beach na Floridi, največje podjetje za dobavo in polaganje tlakovcev v ZDA, je dalj časa ocenjevalo ERP sisteme. Na sprejetje težke odločitve je vplivalo vedno večje število oddelkov, ki jih upravlja skupina Royal Construction, vključno z oddelki za obdelavo kamna, izdelavo kamnitih pročelij, vnaprejšnjo izdelavo betonskih delov, podpornih zidovi in težkih lesenih podpornih stebrov in za interierno tesarstvo Skupina Royal Construction je izbrala rešitev All-in-One, ki bo zagotovila optimizacijo finančnih, nabavnih in prodajnih postopkov v vseh svojih oddelkih in omogočala večjo preglednost nad posameznimi projekti in časovnim načrtom, kot tudi napovedovanje potreb nabave in načrtovanih prihodkov. V sodelovanju s kanalnim partnerjem Global Enterprise Management Solutions (GEMS), podružnico podjetja EDS, globalnega ponudnika tehnoloških storitev, je skupina Royal Construction uporabila nabor SAP-jevih najboljših praks SAP Best Practices, da bi popolnoma avtomatizirala celoten projektni ciklus, od prodajnega naročila do potrditve prejema denarja in implementirala učinkovit, na spletni tehnologiji zasnovan portal za oddaljeno upravljanje operacij na terenu v realnem času.

“Ker naše podjetje zahteva izvedbo hitrih in učinkovitih transakcij, ki bi nudile podporo časovno omejenim gradbenim projektom, mora biti implementacija programske opreme hitro izvedena, medtem ko podjetje obratuje pri polni zmogljivosti,” je dejal Michael Goldburg, finančni direktor podjetja Royal Construction. “Podjetji SAP in GEMS sta zagotovili po meri narejen načrt, ki je vključeval najboljše prakse iz gradbeništva, ki zagotavljajo hitro namestitev rešitve. Naša optimizirana prodaja in finančni postopki so nam omogočili izboljšan način nabave materialov in ohranitev konkurenčnih rokov izvršitve, ki posledično izboljšujejo naše uporabniške storitve in zagotavljajo konkurenčno prednost .”

“Portfelj najprimernejših praks SAP Best Practices naslavlja konkretne postopkovne zahteve in edinstvene poslovne karakteristike srednje velikih podjetij, ki poslujejo v številnih panogah po vsem svetu,” je ob zaključku predstavitve dejal Hans-Peter Klaey, predsednik SME organizacije pri SAP AG. “V procesu stalnega sodelovanja z našimi partnerji bomo razvili in realizirali inovativne najboljše prakse SAP Best Practices, ki bodo našim uporabnikom pomagale pri doseganju časovno skrajšanih, bolj predvidljivih in cenovno dostopnejših implementacij in večje obratovalne fleksibilnosti .”