SAP® TechEd ’07 na največji izobraževalni tehnološki konferenci leta združuje globalne ekosisteme

SAP pomaga podjetjem pri popolnem izkoristku zmogljivosti enterprise SOA

LAS VEGAS; MUNCHEN, Nemčija; ŠANGHAJ, Kitajska; BASAP AG je pred kratkim naznanil pričetek registracij za SAP TechEd ’07, prvo izobraževalno tehnološko konferenco v letošnji seriji. Na štirih različnih lokacijah po svetu, se bodo letošnji dogodki usmerili predvsem na takojšnje poslovne koristi pri uporabi organizacijske storitveno orientirane arhitekture (enterprise SOA). Vključevali bodo strokovno vodene delavnice in vzporedno predstavili tekmovanje na podlagi enterprise SOA rešitev. Rdeča nit letošnjih dogodkov pod geslom “Enterprise SOA: Dodajamo moč našemu delu” bo udeležence usmerila v dejanske in dosegljive poslovne procese, ki lahko njihovo IT infrastrukturo preobrazijo v pobudnike poslovnih sprememb in rasti. Ključno prezentacijo bo podal Zia Yusuf, izvršni podpredsednik Global Ecosystem and Partner Group in bo vključevala tudi misli Henninga Kagermanna, SAP CEO, Tima O’Reillyja, pisatelja in Web 2.0 strokovnjaka, Petra Zencka, člana izvršnega odbora SAP in Vishala Sikka, SAP CTO. V enajstem letu delovanja se bo letošnji SAP TechEd ’07 odvijal v Las Vegasu od 1. do 5. oktobra, v Munchnu od 17. do 19. oktobra, v Šanghaju od 6. do 7. novembra in v Bangaloru od 28. do 30. novembra.

SAP TechEd je postal globalni dogodek in je tako odprt za sodelovanje vseh stopenj IT strokovnjakov, od začetnih stopenj pa vse do SAP razvojnih strokovnjakov in organizacijskih arhitektov. V nasprotju z ostalimi branžnimi dogodki, SAP TechEd raje kot zgolj elektronske izobraževalne programe ponuja najrazličnejše delavnice pod vodstvom svetovnih tehnoloških strokovnjakov, z več kot 1.000 urami pripravljene vsebine na dogodku v Las Vegasu. Izobraževalne delavnice bodo vodene s strani SAP strokovnjakov, skupaj s člani SAP ekosistema v potrošniško in družbeno orientiranih sejah.

Na SAP TechEd ’07 bodo udeleženci prejeli razdelana navodila kako izdelati svoj lastni enterprise SOA zemljevid. Študije primerov, realne strategije, koristni nasveti in poglobljene tehnološke študije rešitev enterprise SOA pa bodo le del tega izobraževanja. SAP TechEd udeležencem zagotavlja okolje, kjer se bodo lahko naučili, kako spremeniti obstoječe poslovne procese in IT okolje ter hkrati izkoristiti moč in fleksibilnost enterprise SOA.

Enterprise SOA tekmovanje: Predstavitev zgodb uspehov
SAP bo na letošnji konferenci prvič izvedel tri regionalna tekmovanja na podlagi rešitev enterprise SOA, ki jih v svojem poslovanju uporabljajo najboljša podjetja specifične branže. Tekmovanje bo temeljilo na glasovih sodnikov in javnosti. Ocenjevanje bo potekalo na podlagi sposobnosti tekmovalcev, da do SAP aplikacij in platform dostopajo preko spletnih storitev, njihove prikazane SOA spretnosti in merljivih poslovnih rezultatov.

Branžni strokovnjaki, kot sta denimo Goeffrey Moore, priznan avtor in inovator, ter Rodney Masney, predsednik ameriške skupine SAP uporabnikov (ASUG), bodo izločili 20 kandidatov za tekmovanje v Severni Ameriki, na podlagi že poprej izbranih s strani ASUG članov. Prvih 100 v tekmovanje vključenih podjetij bo prejelo iPod Nano, nagrada 10.000 $ pa bo šla v roke končnemu zmagovalcu, ki bo razglašen na ključni prezentaciji na TechEd ’07 v Las Vegasu. Za podrobnejše informacije o tekmovanju in pravila obiščite spletno mesto https://www.sdn.sap.com/irj/sdn/enterprisesoa.

SAP-jeve skupnosti inovacij
SAP TechEd bo letos znova za vse SAP-jeve skupnosti inovacij pripravil poseben forum, kjer bodo vzajemno delili mnenja, znanje in ugotovitve. SAP Developer Netword (SDN) danes vključuje že več kot 850.000 članov in mesečno beleži več kot 500.000 različnih obiskovalcev, Business Process Expert skupnost pa ima prav tako zabeleženih že več kot 170.000 članov.

Letošnji dogodek bo vključeval predkonferenčni program, “dan skupnosti”, v katerem bodo sodelovali poslovni strokovnjaki, SDN tehnologi in uporabniki z namenom, da med seboj delijo zgodbe uspeha, odkrijejo prihodnje potrebe in orodja za dvig uspešnosti poslovanja. Vsakoletni vrhunec konference SAP TechEd – Demo Jam tekmovanje – bo vključeval predstavitve najnovejših SAP tehnoloških projektov, ki jih bodo podali SAP uporabniki, poslovni partnerji in zaposleni. “Klub skupnosti” bo točka zbirališča udeležencev za neformalna srečanja z ostalimi razvijalci in strokovnjaki poslovnih procesov, kot tudi člani s strani SAP sponzorirane industrijske mreže (IVN) ter skupnostjo organizacijskih storitev.

“SAP TechEd združuje uporabnike, partnerje, svetovalce in razvijalce v interaktivno skupnost z namenom raziskovanja, kako ojačati delovanje enterprise SOA rešitev v njihovih organizacijah,” je dejal Zia Yusuf, izvršni podpredsednik, Global Ecosystem and Partner Group, SAP. “Medtem kot SAP-jeva skupnost inovacij raste, hkrati postaja tudi vse bolj pomembna pri zagotavljanju tako offline kot tudi online forumov za deljenje ugotovitev in najboljših praks delovanja. Kot je bilo zabeleženo že lansko leto, udeleženci SAP TechEd forum razumejo kot največjo izobraževalno konferenco leta.”

Lansko leto je bilo na SAP TechEd ’06 forumu za 22 odstotkov več udeležencev kot leta 2005, in sicer kar 15.000. Izmed anketiranih udeležencev jih je kar 98 odstotkov dejalo, da bodo SAP TechEd konferenco priporočili prijateljem.

Za registracijo in več informacij o SAP TechEd ’07 obiščite www.sapteched.com..