SAP uvrščen v vodilni kvadrant ponudnikov orodij

Vodilno analitično podjetje uvrstilo SAP v kvadrant tržnih vodij ponudnikov orodij informacijskega sistema za upravljanje s potrošniki

WALLDORF, NemčijaSAP AG je pred kratkim naznanil, da ga je podjetje Gartner, Inc. uvrstilo v kvadrant tržnih vodij letošnjega “Magičnega kvadranta ponudnikov orodij informacijskega sistema za upravljanje s potrošniki, 1H071”, ki temelji na popolnosti vizije in sposobnosti njene uresničitve. Gartner označuje tržne vodje kot “ponudnike, ki bi jih v normalnih okoliščinah uvrstili v ožji izbor orodij vseh vrst produktov informacijskih sistemov upravljanja s potrošniki (CIS), in sicer na globalni ravni. Njihovo delovanje je profitabilno, njihov dohodek raste, prisotni pa so na vseh večjih globalnih trgih. Njihova poslovna učinkovitost je nad povprečjem, njihova tehnologija in skalabilnost pa sodita v sam svetovni vrh. Ti ponudniki veljajo za vzor ostalim svetovnim CIS ponudnikom.”

SAP ima več kot 30-letne izkušnje pri zagotavljanju procesa, pri katerem orodja postajajo najboljše prakse poslovanja. Trenutno več kot 500 orodij po vsem svetu uporablja SAP® for Utilities, portfelj rešitev z obsežno podporo za upravljanje s potrošniki in izstavljanje računov. Z vključitvijo organizacijsko storitveno orientirane arhitekture (enterprise SOA) in SAP NetWeaver® platforme, SAP nadaljuje izvrševanje cilja zagotavljanja integriranega portfelja rešitev za industrijo orodij, ki na podlagi visoke stopnje učinkovitosti zagotavlja višjo prilagodljivost tržnih izzivov.

“Gartner je SAP ocenil na podlagi popolnosti vizije in zmožnosti njene realizacije. Prepričani smo, da letošnji Magični kvadrant ponudnikov orodij informacijskega sistema za upravljanje s potrošniki, 1H07 dokazuje našo zmožnost in zavezanost pri spopadanju z izzivi, ki jih naše stranke srečujejo na stalno spreminjajočem se trgu,” je dejal Stefan Engelhardt, vodja enote branžnih poslovnih orodij, SAP. “SAP zagotavlja stalno dosegljivost inovativnih, fleksibilnih in skalabilnih IT rešitev, ki našim strankam dajejo zmožnost manjših prilagoditev in sklepanje fleksibilnih odločitev, ki bodo vplivale na njihovo dolgoročno poslovanje.”

1Gartner, Inc., “Magic Quadrant for Utilities Customer Information Systems, 1H07”; Zarko Sumic, 1. junij 2007

Info o Magičnem kvadrantu
Gartnerjev Magični kvadrant je zaščitena blagovna znamka podjetja Garnter, Inc. in je uporabljena z dovoljenjem. Magični kvadrant je grafična predstavitev tržišča v in za določeno časovno obdobje. Je prikaz Gartnerjeve analize kako določeni ponudniki ustrezajo določenim kriterijem za specifičen trg, kot jih določa Gartner. Gartner ne vsiljuje nobenega izmed ponudnikov, produktov in storitev iz Magičnega kvadranta in prav tako ne svetuje uporabnikom tehnoloških rešitev pri uporabi zgolj omenjenih produktov in rešitev. Magični kvadrant je mišljen zgolj kot raziskovalno orodje in ne kot vodilo pri nadaljnjih dejanjih. Gartner zanika vsakršno garancijo, izraženo ali implicirano.