SAP Slovenija od 5. novembra z novim direktorjem

LjubljanaVodenje podjetja SAP d.o.o., predstavništva SAP AG v Sloveniji, bo s 5. novembrom, 2007 uradno prevzel dr. Rok Rape, trenutno direktor podjetja RRC d.d.. Rape, ki ima bogate izkušnje v branži informacijske tehnologije ter z vodenjem podjetij, bo nadaljeval z SAP-jevo strategijo rasti tržnega deleža na vseh tržnih segmentih v Sloveniji.

Dr. Rok Rape bo v podjetju SAP Slovenija uresničeval jasno zastavljeno vizijo podjetja, ki se vedno bolj usmerja na zagotavljanje celovitih rešitev za vse velikosti podjetij, hkrati pa bo skrbel za strateško širitev poslovnega progama predvsem na področju aplikacij poslovnega upravljanja podjetij. Celovit vpogled v poslovno delovanje globalnega IT tržišča, poznavanje lokalnih specifik, izkušnje upravljanja s strankami in z mednarodnim okoljem so vrline, ki jih pri podjetju SAP postavljajo v sam vrh organizacijskih vrednot.

»Biti generalni direktor SAP Slovenija je zame nedvomno velik izziv. Skupaj z novo ekipo, ki bo sledila smernicam navdihujoče globalne SAP-jeve vizije informacijske tehnologije, bom njene prednosti promoviral slovenskim podjetjem in organizacijam, ki želijo postati vodilni v razvoju eko sistemov ter nosilci trendov,« je o svoji novi vlogi povedal Rape.

Safa Haktanir, začasni vršilec dolžnosti direktorja SAP d.o.o., je dejal: »Izbira dr. Roka Rapeta za mesto direktorja je bila strateško premišljena poteza, saj ima neprecenljive izkušnje v IT panogi, obenem pa ga odlikujejo posebne upravljavske veščine. Nedvomno bo nadaljnja SAP-jeva poslovna usmeritev sledila zastavljeni viziji pomagati podjetjem, ki želijo rasti in občutiti prednosti konstantne integracije novega znanja.«

Rok Rape, z doktorskim nazivom iz tehniških znanosti in Executive MBA, doma in v tujini že več kot 15 let deluje v panogi informacijske tehnologije. Njegove vodstvene izkušnje obsegajo različne nivoje delovanja in upravljanja, tako v IT panogi kot zunaj nje. Prav tako razume potrebe rastočih podjetij, ki se želijo hitro prilagajati spremembam.