Predstavljena rešitev SAP Business ByDesign™; Prvi srednje veliki odjemalci ta trenutek preizkušajo zmožnosti najbolj celovite programske poslovne rešitve za izvrševanje naročil na zahtevo

New YorkSAP AG je včeraj predstavil SAP® Business ByDesign™, najbolj celovito programsko poslovno rešitev za izvrševanje naročil na zahtevo (on-demand), ustvarjeno posebej za nov trg perspektivnih, hitro rastočih srednje velikih odjemalcev. Rešitev SAP Business ByDesign je oblikovana na osnovi štirih ključnih principov— dovršenosti, enostavnosti uporabe, prilagodljivosti in občutnega znižanja skupnih stroškov lastništva (total cost of ownership – TCO). Predstavlja programsko rešitev za izvrševanje naročil na zahtevo, ki vključuje storitve in tehnično podporo in nudi personalizirano preizkusno obdobje za povabljene odjemalce, v katerem le-ti raziščejo, ovrednotijo in preizkusijo zmožnosti rešitve, po konkurenčni mesečni ceni 149$ na posameznega uporabnika. Prav tako nudi tudi cenovne ugodnosti za tiste uporabnike, ki se izkažejo za najbolj funkcionalne.

Rešitev dopolnjuje obstoječi portfelj SAP-jevih rešitev za majhna in srednje velika podjetja, obenem pa je že v tem trenutku v pomoč preizkusni skupni odjemalcev pri izboljševanju poslovnih procesov znotraj njihovih organizacij. Rešitev SAP Business ByDesign je danes na voljo izbranim preizkusnim odjemalcem v ZDA in Nemčiji, v kratkem pa jo bodo lahko preizkusili tudi izbrani odjemalci na Kitajskem, v Franciji in Veliki Britaniji.

“Z rešitvijo SAP Business ByDesign dodajamo danes popolnoma nov poslovni model k našemu uspešnemu in že uveljavljenemu modelu ter s tem spreminjamo tržišče na področju izvrševanja naročil na zahtevo,” je dejal Henning Kagermann, glavni direktor podjetja SAP AG. “Rešitev SAP Business ByDesign je oblikovana tako, da bistveno poenostavlja informacijsko tehnologijo za srednje velika podjetja na osnovi precejšnega znižanja stroškov lastništva in kombiniranja učinkovitosti z zmožnostjo poslovne prilagodljivosti. Tehnične prednosti arhitekture SOA so vpeljane na nivo poslovnih procesov in omogočajo odjemalcem, da izkoristijo ves potencial novih poslovnih trendov, ne da bi pri tem postali IT strokovnjaki. Tovrsten cenovno dostopen, enostavno uporaben in celovit produkt doslej ni bil na voljo srednje velikim podjetjem.”

Prvi odjemalci odkrivajo vrednost enostavne uporabe poslovne programske opreme

V zadnjih šestih mesecih je SAP sodeloval z izbranimi odjemalci in partnerji pri ocenjevanju vrednosti rešitve SAP Business ByDesign. Med prvimi 20-imi trenutnimi odjemalci te rešitve v Nemčiji in v ZDA so sledeča podjetja: STEMME AG, proizvajalec športnih letal; Judge Consulting Group, ponudnik svetovalnih storitev s področja poslovne tehnologije; MANTZ airmotions GmbH & Co. KG, proizvajalec osvežilcev zraka za stanovanja in prevozna sredstva; in podjetje Compass Pharma Services LLC.

Podjetje Compass Pharma Services LLC nudi pogodbene podizvajalske storitve pakiranja, proizvodnje in distribucije najbolj znanim svetovnim farmacevtskim podjetjem. Uspešnost podjetja je odvisna od njegove sposobnosti, da se hitro odzove in pravočasno izvrši naročila s kratkim rokom, ter pri tem zagotovi preglednost procesov velikim strankam, ki potrebujejo široko paleto informacij o različnih funkcionalnih področjih. Obstoječi sistemi v podjetju ne omogočajo funkcionalnim oddelkom medsebojno interakcijo in izmenjavo informacij, pomembnih za njegove stranke. Podjetje Compass uvaja rešitev SAP Business ByDesign, da bi si zagotovilo enovito poslovno rešitev za izvrševanje naročil na zahtevo, ki poenostavlja njihovo poslovanje.

“SAP je opravil izjemno delo pri vključevanju naših poslovnih potreb v hitro dojemljiv poslovni tok, ki ga omogoča rešitev SAP Business ByDesign; povsem očitno je, da je SAP posvetil veliko časa spoznavanju miselnosti in načina poslovanja znotraj manjših podjetij,” je na predstavitvi dejal Kevin Flanagan, glavni direktor podjetja Compass Pharma Services LLC. “Zdaj pričakujemo, da bomo iz prvotnega IT proračuna porabili 25 odstotkov manj sredstev in veseli nas, da sodimo med prve uporabnike rešitve SAP Business ByDesign.”

Povečana dostopnost SAP-jevega portfelja na trgu – za 15 milijard $ potencialnih poslov

Rešitev SAP Business ByDesign dopolnjuje obstoječe rešitve SAP® Business One, SAP® Business All-in-One in SAP® Business Suite, kar omogoča SAP-ju, da zadovolji poslovne potrebe podjetij vseh velikosti, od manjših podjetij, vseh vrst srednje velikih podjetij, kot tudi velikih podjetij. Nova rešitev SAP Business ByDesign predstavlja najbolj celovito poslovno programsko opremo za izvrševanje naročil na zahtevo, namenjeno izključno srednje velikim potencialnim odjemalcem, ki zaposlujejo od 100 do 500 delavcev—rastočim podjetjem, ki praviloma niso investirala v tovrstne integrirane poslovne rešitve. SAP ocenjuje, da samo v Nemčiji in v ZDA posluje več kot 60.000 takšnih podjetij in da predstavlja svetovno tržišče potencial za realizacijo poslov v višini 15 milijard $. Rešitev SAP Business One je oblikovana za majhna podjetja, medtem ko je rešitev SAP Business All-in-One izdelana posebej za srednje velika podjetja, ki zahtevajo panožno specifično funkcionalnost in možnost nadgraditve. V današnji objavi je SAP izpostavil tudi uskladitev imen produktov iz svojega portfelja rešitev, saj je preimenoval obstoječo rešitev za srednje velika podjetja v SAP Business All-in-One.

“SAP-jeva nova rešitev za izvrševanje naročil na zahtevo predstavlja drzno pobudo, ki vključuje inovacije na področju enostavne uporabe in nastavitve, te pa so plod SAP-jeve dolgoletne izkušnje, pridobljene v okviru poslovanja na področju aplikacij,”je dejal Henry Morris, podpredsednik raziskovalnega oddelka Worldwide Software and Services pri podjetju IDC. “Ta novost predstavlja obetaven začetek za SAP ob pogoju, da bodo še pred splošno dostopnostjo tega produkta podani odgovori na sledeče izzive: izpopolnitev končnega, za trg namenjenega modela, s pomočjo znatne podpore prodajnih posrednikov, uspešna izvedba zmožnosti razširitve aplikacije, ki omogoča nadaljnjo rast srednje velikim podjetjem in dodatna uskladitev zaradi zmožnosti povezovanja obstoječih aplikacij z novo rešitvijo.”

Prelomna poslovna rešitev zasnovana na platformi usmerjeni v prihodnost

Poslovna rešitev SAP Business ByDesign je bistveno drugačna od konkurenčnih rešitev za srednje velika podjetja in postavlja nova merila. Omogoča skrajšanje časa do realizacije vrednosti, enostavnejšo uporabo in pripomore k občutnem zmanjšanju odjemalčevih skupnih IT stroškov, saj zmanjša potrebo po izobraževanju uporabnikov, investiranju v strojno opremo, dodatnih storitvah, tehnični podpori ter IT osebju. Rešitev v celoti izkorišča storitveno naravnano podjetniško arhitekturo (enterprise SOA) in je bila od temeljev naprej zasnovana pa na osnovi platforme SAP NetWeaver®. Zato predstavlja v prihodnost usmerjeno platformo, ki zagotavlja visoko stopnjo fleksibilnosti pri prilagajanju poslovnih procesov, ter s tem omogoča hitrejši odziv na vedno večje zahteve tržišča. To pdaje srednje velikim uporabnikom zagotovilo, da je danes investicija varna, ker nudi njihova IT rešitev možnost prilagoditve njihovim potrebam, medtem ko se njihovo poslovanje postopoma širi in razvija.

Cena produkta, dostopnost na trgu in prihodnji načrti

Cene se bodo v ZDA gibale od 149$ navzgor na posameznega uporabnika, na mesec (v ceno je vključena programska oprema, infrastruktura, storitve in tehnična podpora), z minimalno 25-imi licenčnimi uporabniki na posameznega odjemalca. Cena skupinskega paketa za najbolj funkcionalne uporabnike, ki potrebujejo le omejen dostop do programske opreme (kot je npr. preprost uporabniški vnos časa in odhodkov, ter potrditev nakupa), bo za skupino petih uporabnikov znašala 54$ na mesec.

Do konca leta 2008 bo SAP investiral od 300 do 400 milijonov EUR v inoviranje strategije »go-to-market«, storitev in tehnične podpore. Poleg tega, da je SAP z globalnimi oglaševalskimi kampanjami uspešno spremenil percepcijo blagovne znamke v javnosti in dosegel, da se vedno več podjetij odloča za nakup njegovih produktov, je SAP oblikoval tudi uporabnikom prijazne spletne oglaševalske kampanje, da bi privabil ter prepričal potencialne kupce v kakovost SAP-jevih edinstvenih produktov za srednje velika podjetja.

SAP trenutno sodeluje s preizkusnimi odjemalci v ZDA in v Nemčiji; ocenjuje vrednost rešitve skupaj z uporabniki v Veliki Britaniji, Franciji in na Kitajskem; in namerava do konca leta zadovoljiti veliko povpraševanje na teh trgih. V letu 2008 načrtujejo prodaja tudi na drugih trgih, kot so npr. Avstralija in Indija, Azijsko-Pacifiško regija; Italija, Nizozemska, Nordijska regija, Južna Afrika in Španija, ter območje Bližnjega Vzhoda in Afrike (EMEA); Kanada in Mehika v S. in J. Ameriki. SAP namerava v l. 2009 razširiti načrt vpeljave rešitve tudi na druge države.

Povečana vloga partnerjev

SAP se bo pri promoviranju rešitve SAP Business ByDesign v večji meri zanašal na strategijo lastnega partnerskega ekosistema. Trenutno sodeluje s prodajnim posrednikom zgodnje različice rešitve, s storitvenimi partnerji in tudi s partnerji zadolženimi za dopolnilne vsebine, kot je npr. podjetje ADP.

“Kot SAP-jev partner smo zadovoljni, da smo razširili naše sodelovanje z vključitvijo storitev, povezanih z upravljanjem plačilnih list, v to inovativno rešitev,” je dejal Gary Butler, glavni direktor podjetja ADP. “Z izkušnjami na področju servisiranja tisočerih delodajalcev iz srednje velikih podjetij zaseda ADP edinstven položaj in bo klientom SAP Business ByDesign zagotavljal učinkovito platformo, ki bo uporabljala naša strokovna znanja in globalno prisotnost. Rešitev SAP Business ByDesign zagotavlja klientom cenovno učinkovito in fleksibilno poslovno rešitev, nadgrajeno z visokokakovostno rešitvijo za upravljanje plačilnih list.”

SAP napoveduje vključitev produkta SAP Business ByDesign v program SAP PartnerEdge za leto 2008. Sedanje prodajne posrednike bo SAP pozval k prijavi in izpolnitvi pogojev, v pričakovanju, da bodo oblikovali nov način poslovanja na osnovi rešitve SAP Business ByDesign.

Spletna stran SAP Business ByDesign za stranke, potencialne kupce in partnerje, ki jo že v tem trenutku preizkušajo

Po koncu včerajšnjega predstavitvenega dogodka je podjetje SAP omogočilo dostop do vsebinsko obogatene spletne strani, na kateri se nahajajo informacije o rešitvi SAP Business ByDesign , vključno s podrobnimi podatki o rešitvi, trenutnih uporabnikih, nalogah partnerjev in informacijo o tem, kako se lahko podjetja registrirajo za ogled ekskluzivnega predogleda rešitve. Več informacij o celotni SAP-jevi ponudbi za majhna in srednje velika podjetja najdete na spletni strani: www.sap.com/sme .