Egiptovska vlada izbrala SAP kot strateškega IT dobavitelja

Obsežen večmilijonski posel za dobavo programske opreme v naslednjih petih letihb za podporo egiptovski narodni pošti, SAP center za podporo strankam je v načrtu

KairoSAP AG (NYSE: SAP) je danes objavil, da je Egiptovska vlada izbrala SAP kot strateškega IT dobavitelja za ERP programsko opremo. Obsežen memorandum, ki ju povezuje v večmilijonski pogodbi za naslednjih pet let predvideva podporo poslovanju egiptovski narodni pošti. V nadaljevanju pa obe strani načrtujeta ustanovitev certificiranega centra za podporo SAP-jevim strankam v Egiptu.

“Učinkovit razvoj informacijske tehnologije ostaja bistvena točka v strategiji razvoja Egiptovske vlade, saj pomembno prispeva k kreiranju novih delovnih mest,” je dejal dr. Tarek Kamel, egiptovski minister za komunikacije in informacisjko tehnologijo. “Združitev moči z SAP-jem, liderjem v informacijski tehnologiji, za egiptovsko vlado pomeni konkurenčnost in ekonomske priložnosti.”

“Počaščeni smo, da smo stopili v partnerstvo z egiptovsko vlado in da lahko igramo pomembno vlogo v njihovem IT sektorju,” je povedal Léo Apotheker, namestnik predsednika uprave SAP AG. “Veselimo se oblikovanja novega in dinamičnega SAP ekosistema z našimi strankami in partnerji. To bo gotovo koristilo poslovanju in celotni industriji v Egiptu in v celi regiji.”

“Naše partnerstvo z SAP-jem bo kreiralo nova, visoko kvalificirana delovna mesta in najboljše prakse v javni upravi, kasneje pa tudi v ostalih sektorjih,” je komentiral dr.. Ahmed Darwish, egiptovski minister za razvoj.

dr. Ali Moselhi, minister za socialono solidarnost je dejal: “Ta sporazum bo izboljšal tehnično strukturo egiptovske pošte in pomagal k prilagajanju organizacije socialnim zahtevam.”

V tem sporazumu bo SAP pomagal nacionalni pošti povečati učinkovitost s pomočjo avtomatiziranih in standardiziranih procesov in postopkov ter časovno optimiziral razpoložljivost podatkov in informacij. Vlada bo v svoji pošti uvedla SAP ERP, SAP ERP Human Capital Management, SAP for Public Sector, SAP for Travel & Logistics Services (poštne storitve) in SAP for Banking.

Nacionlana pošta in SAP MENA (SAP Middle East & North Africa) načrtujejo ustanovitev centra za podporo SAP-jevim strankam, kar predstavlja prenos znanja in strokovnosti v egiptovski IT panogi.

Eng. Alaa Fahmy, predsednik Egiptovske narodne pošte je dejal: “Naš dogovor bo omogočal Egiptu pospešen razvoj v smeri storitveno naravnane ekonomije z poudarkom na usposabljanju izobražene in strokovne delovne sile.”