SAP TechEd 2008 – povezovanje, sodelovanje in prenavljanje

Las VegasLas Vegas, 10. september 2008 – »V pogojih globalne konkurence, ko družbe namenjajo svojo osrednjo pozornost v dvigovanje konkurenčnosti, je še kako pomembno, da sodelujejo z zanesljivimi partnerji, ki držijo svoje obljube in zagotavljajo merljivo dodano vrednost k njihovi poslovni uspešnosti,« je eno osrednjih sporočil svetovne konference SAP TecEd, ki poteka med 9. in 12. septembrom 2008 v Las Vegasu v Nevadi. Na konferenci sodeluje več kot 16.000 udeležencev in nekaj sto novinarjev z vsega sveta.

Konferenca SAP TecEd je eden največjih in najodmevnejših svetovnih IT dogodkov leta, ki na enem mestu združuje ljudi najrazličnejših strok iz vsega sveta, raznovrstnih panog in raznolikih poslovnih področij. Poteka v organizaciji nemške korporacije SAP AG, ki je vodilni ponudnik poslovne informacijske tehnologije na svetu. Udeleženci iz vseh kontinentov planeta bodo na konferenci kar štiri dni spremljali in sodelovali v obsežnem, v vseh pogledih rekordnem izobraževalnem programu. Dogodek ponuja čez 1000 ur različnih atraktivnih predavanj in odpira nove vidike integriranega produktnega portfolija korporacije SAP. Njihove rešitve kot so SAP Business Suite, Business Objects in SAP NetWeaver, ne omogočajo le fleksibilnost, poslovno učinkovitost ter notranji vpogled v poslovanje, temveč dajejo tudi znatne merljive učinke. Gre za realne, merljive rezultate, tako na področju optimizacije stroškov, možnosti stalnega spremljanja ter nadzora poslovanja kot tudi možnosti takojšnjega odzivanja na vsakršne spremembe.

V teh dneh bo na konferenci podjetje Business Object, ki je prav tako del korporacije SAP AG, predstavilo novo verzijo Metadata Management XI 3.0. Gre za software, ki organizacijam omogoča upravljanje poslovanja s pomočjo centralnega vpogleda v stanje podatkov o njihovem premoženju in povezavah. Ta nov software omogoča združevanje meta podatkov iz različnih nekompatibilnih orodij in virov v enotno zbirko, ki jo je enostavno interpretirati. Software vsebuje tudi čisto prvo »metapedijo« – enciklopedijo, ki omogoča prevajanje podatkov v poslovne definicije ter s tem enostavno navigacijo in iskanje podatkov s strani uporabnikov.

Zaradi naraščajočih potreb globalnega trga SAP ponuja še eno novo storitev, ki omogoča celovito upravljanje poslovnih procesov za stranke. Gre za poseben program certificiranja strokovnjakov – ekspertov za poslovne procese. Program ponuja izobraževanje vrhunskih svetovalcev s poglabljanjem strokovnega znanja in veščin, ki so skladni z zahtevami trga, hkrati pa širi njihove zaposlitvene priložnosti in omogoča dodatne vire ter možnosti za uporabnike oziroma partnerje. Tako je samo v prvi polovici letošnjega leta SAP AG podelil spričevala že preko 18.000 strokovnjakom. Tak program certificiranja zagotavlja vrhunsko izobražene in izkušene svetovalce z znanji, ki podjetjem lahko pomagajo pri preoblikovanju v procesno usmerjeno organiziranost.

Korporacija SAP je vzporedno z otvoritvijo konference SAP TecEd v Las Vegasu predstavila še nekaj zanimivih novosti. Med drugimi InnoCentive – spletno tržnico za inovacije, ki vzpostavlja povezave med tistimi, ki ponujajo rešitve in podjetji, ki iščejo nove rešitve za svoje izzive. Korporacija SAP je včeraj najavila tudi izid knjige Patterns of the best Collaborative Business, v kateri skupaj s so-avtorjem Marcom ten Vannholtom predstavljajo študijo o tem, kako lahko podjetja z uporabo svojih poslovnih mrež in s sodelovanjem pridobivajo nove trge in si odpirajo nove priložnosti.