Nemška Zvezna agencija za delo pripravljena na prihodnost z SAPjem

Nemška agencija za delo je izbrala SAP za učinkovitejše vodenje procesov upravljanja človeških virov in financ.

Nuremberg in Walldorf, NemčijaSAP AG (NYSE: SAP) je danes objavil, da je Bundesagentur für Arbeit, nemška Zvezna agencija za delo izbrala SAP-jeve rešitve za upravljanje človeških virov in financ. Po temeljitem pregledu procesov so dosedanje aplikacije nadomestili s celovito programsko rešitvijo SAP® ERP. Z več kot 100,000 zaposlenimi v 176 agencijah članicah in 660 poslovalnicah je nemška Zvezna agencija za delo (BA) največja javna agencija v Nemčiji. Z uporabo SAP-jevih rešitev, ki so jih pričeli uvajati v oktobru 2008, pričakujejo izboljšave na področju transparentnosti ter informacijsko infrastukturo za prihodnost.

“ Potrebujemo zanesljiv finančni sistem, s katerim lahko dosežemo odličnost finančnega poslovanja in upravljamo s 41 miljard EUR proračunom,” je izjavil Klaus Vitt, CIO, BA. “SAP smo izbrali zaradi obsežnega nabora rešitev in najsodobnejše programske arhitekture, ki je pripravljena za prihodnost.”

Na vseevropeskem razpisu so sodelovali skoraj vsi večji svetovni dobavitelji programske opreme in svetovalna podjetja; tri od začetnih šestih podjetij so bila povabljena k oddaji ponudbe.

BA bo uporabljala SAP® ERP, osnovno komponento programske opreme SAP® Business Suite, v podporo računovodskemu sistemu in upravljanju s človeškimi viri. SAPjeve panožno prilagojene rešitve zadostujejo strogim pogojem, ki veljajo v javni upravi. Z tehnološko platformo SAP NetWeaver®, SAP® ERP podpira platformo za poslovne procese, ki vključuje poslovne aplikacije podjetja IDS Scheer skupaj z različnimi dodatnimi produkti, vključujoč plače in upravljanje nepovratnih sredstev. Skupaj s pogodbenim izvajalcem bo SAP vodil uvajanje programske opreme na sedežu BA v Nurembergu.

BA je nemški največji dobavitelj storitev zaposlovanja na nemškem trgu, odgovoren za zaposlovanje, karierno svetovanje, svetovanje delodajalcem; promovira strokovna izpopolnjevanja in stalna izobraževanja; skrbi za zaposlitvene priložnosti za invalidne osebe ter ugodnosti ob odpiranju novih delovnih mest ali ohranjanju obstoječih; izplačuje nadomestilo za brezposelnost in podporo ob zaposlitvah za krajši čas. Poleg tega spremlja trg dela ter izvaja karierne raziskave, izvaja monitoring na trgu dela ter vodi zaposlovalno statistiko. Agencija prav tako izplačuje družinske podpore. Proračun agencije za leto 2009 je 41 milijard EUR.

“Nemška Zvezna agencija za delo skrbi za kritične potrebe v nemški družbi,” je izjavil Volker Merk, direktor SAP Nemčija.“ Za izpolnitev ciljev, tako da v največji meri zadovoljuje vsem socialnim skupinam, morajo biti agencijine interne strukture čimbolj učinkovite. V SAP-ju smo ponosni, da lahko pomembno prispevamo k temu z impementacijo lastnih programskih rešitev.”

Ogled videa na:http://www.sap-tv.com/video.php?a=3503&l=1.