Ameriško podjetje Consumers Energy iz Michigana prvo podjetje, ki bo za upravljanje pametnih števcev uporabljalo SAP-jevo programsko opremo

Nova programska oprema omogoča neposredno povezavo s SAP ERP ter pripomore k operativni učinkovitosti, kar podjetjem omogoča boljši nadzor nad navadami potrošnikov.

Walldorf, Nemčijain in Lansing, ZDASAP AG je danes objavil, da je podjetje Customers Energy postalo prvo podjetje, ki je podpisalo pogodbo o nabavi programske opreme SAP AMI Intergration, ki omogoča povezavo med pametnimi števci in zalednimi aplikacijami. Nova programska oprema zagotavlja podjetju večjo učinkovitost, njihovim porabnikom pa posreduje natančne informacije o porabi kaj jim omogoča, da bolje obvladujejo porabo energije. 

Consumer Energy je eno izmed devetih preskrbovalnih podjetji, članic sveta SAP AMI Lighthouse, ki že od leta 2007 pod okriljem družbe SAP AG razvijajo napredno rešitev za neposredno povezavo pametnih števcev z zalednimi aplikacijami ( AMI ), s ciljem povečanja zanesljivosti in zmanjšanja stroškov.

Consumer Energy je uspešno zaključila implementacijo rešitve SAP for Utilities v juliju 2008. Trenutno uporabljajo SAP-jeve rešitve na področju ERP, CRM ter kot že omenjeno rešitev iz zbirke SAP for Utilities – SAP Energy Data Management.

Pri Consumer Energy so si za implementacijo rešitve SAP AMI Integration for Utilities postavili kratek rok. Verjamejo, da jim bo z implementacijo uspelo v podjetju postaviti dobre temelje za napredno mrežo ter avtomatizirati dosedaj ročne procese.

» Z SAP-jevo programsko opremo bomo lahko uspešno sledili vsem smernicam v našem hitro spreminjajočem se okolju« je povedal Sue Swan, podpredsednik divizije za razvoj poslovnih rešitev.
»Naši rezidenčni odjemalci danes v povprečju porabijo več kot 8 % več električne energije kot pred desetimi leti. SAP-jeva programska oprema bo našim odjemalcem pomagala k boljšemu nadzoru nad porabo električne energije in seveda tudi možnost, da se novim razmerjem kar najboljše prilagodijo«

» SAP je ponosen in zadovoljen, da lahko s svojo rešitvijo sodeluje pri podpori poslovnih procesov v podjetju Consumers Energy« je povedal David Laker, predsednik in generalni direktor Utilities Practice, SAP America, Inc. »SAP bo tudi v prihodnje aktivno sodeloval v svetu podjetji AMI Lighthouse, s ciljem optimirati poslovne procese v oskrbovalnih podjetjih ter zagotoviti odjemalcem kar najboljšo storitev.

SAP AMI Integration for Utilities je lep primer SAP-jeve programske opreme, ki zadovoljuje vse potrebe modernega odjemalca. SAP se skupaj s celotnim ekosistemom odjemalcev in partnerjev vsak dan posveča razvoju rešitev, ki bodo omogočale učinkovito obvladovanje poslovnih izzivov tudi v prihodnje.

Več Informacij:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.