SAP-jev teden virtualizacije izpostavil vlogo zelenih IT-rešitev

Na tretjem letnem dogodku, poimenovanem Teden virtualizacije, so uporabniki in partnerji rešitev SAP ugotavljali trenutne možnosti uporabe tehnologije virtualizacije z rešitvami SAP. Veliko pozornosti so namenili tudi možnostim prihodnje rabe ter odpravljanjem morebitnih ovir za njeno rabo, saj je virtualizacija ena ključnih tehnologij, ki upošteva tako trajnostni razvoj kot tudi okoljsko prijaznost rešitev IT.

LjubljanaLetošnji že tretji Teden virtualizacije, ki se je med 20. in 22. aprilom odvijal v kalifornijskem Palo Altu, je podjetje SAP AG izkoristilo za predstavitev vloge tehnologij virtualizacije v ekosistemu informacijskih rešitev. Uporabniki rešitev SAP-ja spoznavajo vse več prednosti, ki jih virtualizacija prinaša v IT-okolja, saj so le-ta zahvaljujoč njeni prilagodljivosti bolj odzivna in hkrati zmanjšujejo porabo energije strežniških sistemov ter tako prispevajo svoj delež k prizadevanjem za okolju prijaznejšo tehnologijo, poznanim kot iniciativa zeleni IT. SAP si prizadeva za trajnostni razvoj tehnologij, ki bodo podpirale tako današnje kot tudi prihodnje poslovne procese, obenem pa bodo kar najmanj obremenjevale obstoječo IT-infrastrukturo.

“Strategije ponudnikov vse bolj upoštevajo celotno vrednost in uporabnost IT-rešitev in njihov prispevek k bolj ekološkemu, zelenemu poslovanju,” razlaga podpredsednik analitične hiše Forrester Research, Chris Mines, ki je marca letos objavila poročilo z naslovom Mapping IT’s Green Opportunities. Mines nadaljuje: “Strategije zelenega IT, ki so se v preteklosti osredotočale predvsem na učinkovito porabo energije ter zmanjšanje odpadkov, lahko jih poimenujemo kar zeleni IT 1.0, počasi že nadomeščajo naprednejše rešitve. Te poudarjajo trajnostni razvoj tehnologij in poslovnih procesov ter projektov javne infrastrukture, ki bodo gonilo IT inovacij ter rasti v prihodnjih letih. To bo t. i. svet zelenega IT 2.0.”

SAP, kot eden vodilnih ponudnikov naprednih poslovnih rešitev, skladnih z zahtevami skupnosti zelenega IT, bo sledil ugotovitvam raziskav in s svojimi partnerji še naprej razvijal inovativne optimizacijske tehnologije, kot je virtualizacija. Z njihovo pomočjo bo lahko uporabnikom ponudil vrsto storitev in rešitev, ki jim bodo pomagale ne le optimizirati, temveč maksimalno izrabiti vse vire njihove IT infrastrukture ter opreme. Poudarek bo na optimizaciji celotnih sistemov podjetij, saj prave rezultate daje le optimiziran poslovni ekosistem in ne zgolj njegov posamezen del.

Globalni SAP partnerji, ki že sodelujejo v programu SAP ekosistema, so podjetja: Brown-Forman Corporation, Citrix, Colgate, EMC, F5, Fujitsu, HP, Intel, Network Appliance Inc., Sun Microsystems, T-Systems ter VMware. Nekateri partnerji, katerih število se bo v prihodnje še povečalo, že vpeljujejo referenčne rešitve, denimo ameriško podjetje T-Systems.

“Kot vodilni ponudnik s področja virtualizacije in avtomatizacije je SAP s platformo Dynamic Services podprl več kot 300.000 uporabnikov SAP-rešitve v podjetju T-Systems. Ta nam, zahvaljujoč svoji edinstveni integrirani večnivojski zasnovi, omogoča dostop do zmogljivosti številnih podatkovnih centrov širom sveta,” je povedal podpredsednik oddelka za tehnične rešitve pri podjetju T-Systems, Gregory Smith, in nadaljeval: “Da bi našim strankam ponudili učinkovite storitve ter hkrati znižali stroške in porabo energije, smo razvili model Green Dynamics, ki kar najbolje izkorišča IT-infrastrukturo ter okolju prijazne podatkovne centre. T-Systems je ponosen na dejstvo, da je član SAP-ovega partnerskega ekosistema, in prisega na uporabo zelenih IT-rešitev.”

“V občutljivem in h krčenju stroškov usmerjenem gospodarstvu številna IT-podjetja vidijo virtualizacijo kot prvi korak na poti k zelenemu IT-ju,” razlaga šef oddelka za trajnostni razvoj pri SAP AG, Peter Graf. Nadaljuje: “Priča smo vse večji uporabi tehnologije virtualizacije v IT-okolju, saj ta podjetjem nudi ne le zmanjšano porabo energije ter manjše onesnaževanje okolja, temveč tudi hitro povrnitev naložbe. Podjetja prepoznavajo prave vrednosti SAP-ovega ekosistema ter inovacij – tako SAP-ovih kot naših partnerjev. Teden virtualizacije odseva naše strateške usmeritve k trajnostnemu razvoju, tako internemu, virtualizirali smo že večino naših podatkovnih centrov, kot tudi eksternemu. Želimo, da tudi naši partnerji oziroma njihovi IT-oddelki delujejo še bolj učinkovito ter varčno.”

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249