SAP-jeva nova resničnost in strategije uspeha

LjubljanaUporabniki in partnerji rešitev SAP ter vodilni strokovnjaki iz industrije so se sredi maja zbrali v Orlandu na Floridi na vsakoletnem dogodku SAPPHIRE. 10.000 udeležencev je največ pozornosti namenilo načinom, s katerimi SAP rešitve omogočajo zdravo poslovno rast in optimalno delovanje podjetja.

Na konferenci SAPPHIRE 2009 so vrhunski predavatelji predstavili vse prednosti poslovnih programskih rešitev SAP ter SAP BusinessObjects. Poudarki vsebin so temeljili na poenotenem upravljanju notranjih operacij podjetja, možnostih višanja tržnega deleža ter večji transparentnosti poslovanja in operacij. Dogodek je postregel z več kot 660 predavanji in tehničnimi delavnicami, za katere bo poskrbelo podjetja SAP AG skupaj z 200 partnerji, ki so svoje rešitve ob robu konference predstavili tudi na več kot 135 razstavnih prostorih.

Med pomembnejšimi najavami s konference SAPPHIRE 2009 velja izpostaviti sodelovanje podjetij SAP AG ter Research In Motion (RIM), ki sta najavili rešitev za dostop do aplikacij v modulu SAP Customer Relationship Management (SAP CRM) preko pametnih mobilnikov BlackBerry. Omenjena rešitev je prejela tudi SAP-ovo nagrado Pinnacle Award za najboljšo tehnološko inovacijo leta. Uporaba pametnih mobilnikov BlackBerry je zaradi naprednih možnosti potisne elektronske pošte v poslovnih okoljih zelo razširjena, sedaj pa bodo zaposleni imeli tudi možnost spremljanja in upravljanja še z drugimi za poslovanje pomembnimi podatki iz sistema SAP CRM. To bo pozitivno vplivalo na njihovo produktivnost, saj bodo do informacij dostopali z vsega dvema klikoma, praktično od koderkoli in kadarkoli. Snovalci so seveda poskrbeli tudi za ustrezno varnost brezžičnih povezav, saj je komunikacija v celoti kriptirana in tako zaščitena pred nepooblaščenimi vpogledi.

Nagrado za najboljšega globalnega SAP partnerja na področju tehnologije pa je prejelo podjetje Cisco Systems.

Izvršni direktor SAP AG, Léo Apotheker, je v svojem predavanju izpostavil zahteve po večji učinkovitosti, preglednosti ter prilagodljivosti organizacij. Udeležence konference je spodbudil k odpiranju podatkovnih skladišč in boljši uporabi ter večji izmenjavi informacij med zaposlenimi. »Za krmarjenje podjetij v času gospodarske krize je zelo pomembna vloga vodilnih zaposlenih – ti morajo jasno videti prihodnost, trezno razmišljati in pametno ter odločno ukrepati,« je bil jasen Apotheker.

Več informacij in gradivo o konferenci SAPPHIRE 2009 najdete na spletnem portalu http://www.sap.com/community/events/sapphire_online_2009/index.epx.

Slovenski uporabniki rešitev SAP bodo letos lahko obiskali dogodek SAP WORLD TOUR 2009, ki se bo odvijal 11. junija na Brdu pri Kranju in bo po vsebini konferenca SAPPHIRE v malem.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249