SAP kupuje podjetje Clear Standards

SAP AG, ki sledi svojim strateškim usmeritvam, je objavil namero o nakupu podjetja Clear Standards, enega vodilnih ponudnikov rešitev na področju zmanjšanja ogljikovih izpustov v industriji. Omenjeno podjetje poslovnim subjektom pomaga obvladati, optimizirati in zmanjšati toplogredne učinke, ki jih povzroča njihovo poslovanje. Integracija rešitev podjetja Clear Standards v SAP-ovo poslovno programsko opremo bo še nadgradila SAP-ovo skrb za okolje v vrsti aplikacij, ki so del SAP Business Suite 7.

LjubljanaSAP, ki skrbi za trajnostni razvoj lastnih rešitev IT, je objavil namero o nakupu podjetja Clear Standards. S pridobljenimi rešitvami za nadzor in upravljanje z izpusti ogljika v industriji, ki jih bo SAP integriral v svoj sklop poslovne programske opreme Business Suite 7, predvsem v gradnike SAP Environment (okolje), Health (zdravje) in Safety Management (upravljanje varnosti), bo omogočil uporabnikom rešitev SAP, da so še bolj odgovorni pri svoji interakciji z naravnim okoljem in pripravljeni na vedno bolj zaostrene okoljske regulative posameznih držav.

Znanja, ki jih premore podjetje Clear Standards, bodo SAP-u omogočila ponujanje celovitih in okoljsko skladnih rešitev, ki bodo podjetjem pomagala pri omejitvah ter nadziranju toplogrednih učinkov, ki jih le-ta povzročajo s svojim delovanjem. Z vplivanjem na poslovne procese ter njihovo optimizacijo lahko podjetja občutno zmanjšajo količino okolju škodljivih izpustov, obenem pa prihranijo s pametnejšo porabo virov in energije, ki jo je v nekaterih primerih moč tudi obnoviti.

»Ključnega pomena je, da organizacije pridobijo dejanski vpogled v svoje emisije ogljikovih spojin, porabo vode ter načine porabe energije, torej bistvenih elementov okolja, saj le-tako zmanjšajo svoj vpliv na okolje,« je povedal soizvršni direktor SAP AG, Léo Apotheker, in nadaljeval: »Z nakupom podjetja Clear Standards bomo še pospešili lastno vizijo ponujanja celovitih rešitev za učinkovito ter odgovorno poslovanje. Le učinkovite organizacije so lahko konkurenčne.«

Rešitve podjetja Clear Standards omogočajo zbiranje in pregled podatkov o emisijah toplogrednih plinov, porabi vode in enerije na nivoju celega podjetja, na voljo pa je tudi podrobna analiza zbranih podatkov po oddelkih in celo procesih, ki nato odločevalcem olajša iskanje bolj učinkovitih in okolju prijaznejših rešitev. Primeri dobrih praks kažejo, da lahko podjetja močno zmanjšajo stroške, povezane z energijo in količino odpadkov.

»Podjetje Clear Standards je bilo ustanovljeno z namenom, da pomaga globalnim podjetjem pri upravljanju z njihovimi operacijami, da bodo le-te ne le najbolj učinkovite temveč tudi okoljsko skladne, kot take pa pravo gonilo inovacij ter rasti,« je povedala predsednica in izvršna direktorica družbe Clear Standards, Betsy Atkins, in dodala: »Naša ekipa je navdušena nad dejstvom, da bomo lahko prispevali pomembne gradnike za SAP-ovo programsko opremo naslednje generacije. S tem, ko se bomo pridružili SAP-u, lahko pričakujemo, da bomo dosegli še več organizacij, ki iščejo rešitve za boljše upravljanje svojih okoljskih vplivov in dobičkonosnosti.«

Pri SAP-u pričakujejo, da naj bi bil nakup podjetja Clear Standards zaključen junija 2009. Dodatne informacije o podjetjih bodo znane po združitvi, pogoji nakupa pa niso bili javno objavljeni.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249