SAP kupuje podjetje HighDeal

SAP AG ima med svojimi uporabniki tudi večje številko telekomunikacijskih podjetij, ki ponujajo storitve prenosa zvoka, podatkov ter multimedijskih vsebin, mobilne storitve ter druge telekomunikacijske storitve. Da bi ponudili nove inovativne storitve z dodano vrednostjo, so se pri SAP-u odločili za nakup podjetja HighDeal, ki je specializirano na področju rešitev za zaračunavanje storitev v realnem času.

LjubljanaPonudniki komunikacijskih storitev morajo v težkih ekonomskih časih biti še bolj prilagodljivi. To od njih zahteva več sodelovanja s partnerji in pripravo novih storitev, ki bodo na voljo hitro ter bodo obenem tudi stroškovno učinkovite.

SAP AG je v začetku maja na konferenci TMForum Management World 2009 objavil namero o nakupu podjetja HighDeal, ki zaposluje okoli 90 ljudi v svojih podružnicah širom sveta. S pridobljenimi znanji in tehnologijo želi SAP svojim strankam ponuditi celovit paket rešitev za zaračunavanje storitev v realnem času, ki so grajene na obstoječih ali novih poslovnih procesih in SAP-ovi platformi.

»Zaradi spreminjajočih se poslovnih modelov, postajajo vpeljani sistemi za zaračunavanje storitev pri telekomunikacijskih ponudnikih vse manj zadostni in stroškovno neučinkoviti,« je povedal član izvršnega odbora družbe SAP AG, Bob Stutz. Dodal je: »Z integracijo rešitev podjetja HighDeal bo SAP svojim partnerjem s področja telekomunikacij ponudil robustne ter celovite rešitve za poslovna omrežja, ki bodo uporabo storitev zaračunavale v realnem času in omogočile hiter razvoj novih storitev. Veseli nas, da bodo zaposleni v družbi HighDeal postali del SAP-a.«

Podobnega mnenja je bil tudi izvršni direktor in eden izmed ustanoviteljev družbe HighDeal, Eric Pillevesse, ki je ob tej priložnosti povedal: »Naša vizija je bila kupcem ponuditi najnovejše tehnologije, ki jim bodo omogočile kar najvišjo prilagodljivost, saj je ta ena ključnih prednosti dinamičnih poslovnih modelov. Skupaj s SAP-om bomo še naprej inovirali in predstavljali nove združene rešitve za IKT-tržišče.«

Pri SAP-u pričakujejo, da naj bi bil nakup podjetja HighDeal zaključen junija 2009. Dodatne informacije o podjetjih bodo znane po združitvi, pogoji nakupa pa niso bili javno objavljeni.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249