Nov direktor SAP Slovenija je Balazs Ablonczy

Z današnjim dnem je vodenje podjetja SAP Slovenija prevzel Balazs Ablonczy. Njegovo osrednje vodilo na našem trgu je poskrbeti, da bodo SAP-jeve poslovne rešitve še naprej zagotavljale najboljšo programsko osnovo za poslovanje podjetij. Ablonczy bo na mestu direktorja nasledil Roka Rapeta.

LjubljanaBalazs Ablonczy - Nov direktor SAP SlovenijaBalazs Ablonczy ima 12 let izkušenj v IT-industriji. Svojo kariero je začel v podjetju Xerox Corporation, kjer je imel številne funkcije v prodaji, nato pa je postal izvršni direktor za Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko. S svojim delom je med drugim pripomogel k 30-odstotni letni rasti korporacije ter njenem doseganju dolgoročne stabilnosti. Po karieri pri Xerox Corporation je Ablonczy svoje poslanstvo nadaljeval v podjetju Magyar Telekom, nato pa je po vodenju družbe Duna Electronica, kjer je v manj kot letu dni podvojil prihodke, s prvim januarjem letos nastopil mesto direktorja SAP Madžarska.

Ablonczy je od januarja 2009 tudi član vodilne odločevalske ekipe, ki skrbi za poslovanje SAPja v regiji Osrednje in Vzhodne Evrope (CEE). Svoje bogate mednarodne izkušnje s področja menedžmenta bo tako uporabil tudi pri vodenju SAPjeve pisarne v Ljubljani.

„Prepričan sem, da bo imenovanje Ablonczya na mesto direktorja koristilo partnerjem in uporabnikom rešitev SAPja v Sloveniji, saj ga odlikuje predanost in usmerjenost k strankam. Prav njegovo uspešno delo z ljudmi je stalnica, ki mu vedno znova pomaga preseči zastavljene načrte,“ je povedal izvršni direktor SAP CEE Manfred Joseph.

„Moje dosedanje izkušnje s slovenskim trgom me navdajajo z optimizmom, saj v njem vidim nove priložnosti. Verjamem, da bomo s sodelavci slovenskim podjetjem ponudili rešitve in storitve, ki jim bodo pomagale izkoristiti ves potencial, ki jim ga IT ponuja,“ je svoje prve misli strnil Balazs Ablonczy.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.

telefon: 01 5881 249