SAP vodilni med analitičimi poslovnimi aplikacijami

IDC je v svojem zadnjem poročilu, ki obravnava prodajo poslovne programske opreme, družbo SAP AG že drugo leto zapored uvrstil na sam vrh v segmentih programskih paketov za upravljanje z zmogljivostmi ter analitičnih aplikacij. Družba SAP je hkrati dosegla tudi najvišjo rast tržnega deleža med vodilnimi petimi ponudniki rešitev s področja strateškega upravljanja.

LjubljanaSAP AG se je zelo dobro odrezal na področju programske opreme za poslovno analitiko, saj je po vrednosti prodanih licenc ter vzdrževalnih pogodb zasedel največji tržni delež na področju analitičnih aplikacij ter strateškega upravljanja. Tržišče, ki ga SAP označuje kot EPM (enterprise performance management), je v zadnjem letu generiralo 24,1 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, od katerih je 8,37 milijarde USD odpadlo na rešitve proizvajalca SAP, ki si je tako prepričljivo zagotovil prvo mesto v segmentu poslovne analitike.

IDC-jeva tržna raziskava, naslovljena “Worldwide Business Analytics Software 2009–2013 Forecast and 2008 Vendor Shares”, hkrati ugotavlja, da je družba SAP z 20,3 odstotka tržnega deleža vodilno podjetje na področjih strateškega upravljanja ter analitičnih poslovnih aplikacij. Hkrati IDC ugotavlja, da je SAP v primerjavi z enakim lanskim obdobjem dosegel 13,9-odstotno rast prihodkov na obravnavanih področjih, ki je bila hkrati tudi višja od najbližjih petih konkurentov ter prav tako višja od povprečne rasti tržišča, ki je v primerjavi z lanskim poslovnim letom zraslo za 8,9 odstotka.

IDC je v dodatnem poročilu, naslovljenem “Worldwide Financial Performance and Strategy Management 2008 Vendor Shares: Market Consolidation Drives Domination”, razkril, da SAP-ove rešitve obsegajo 23,7 odstotka tržišča aplikacij FPSM, ki je v zadnjem letu zraslo za 12,2 odstotka, SAP pa je povprečno tržno rast močno presegel, saj je prodal za 28,4 odstotka več licenc in podpornih storitev ter tako že drugo leto zapored ostaja vodilno podjetje v segmentu FPSM.

„SAP pridobiva tržni delež predvsem po zaslugi moderne arhitekture svojih rešitev, ki vodilnim delavcem ter menedžerjem v podjetjih nudijo napreden nabor analitičnih funkcij, katere segajo bistveno dlje od zgolj finančnih kazalnikov, saj je črpanje podatkov in informacij integrirano v vse dele organizacije. To nas jasno loči od konkurence, saj SAP-jeve rešitve podajajo kar najnatančnejše informacije na najbolj enostaven način,“ je povedal izvršni direktor enote za optimizacijo aplikacij SAP BusinessObjects Sanjay Poonen.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon: 01 5881 249