Prva Regionalna konferenca SAP BusinessObjects 09

LjubljanaSAP Hrvaška, SAP Slovenija in SAP West Balkans so včeraj v Zagrebu skupaj organizirali prvo regionalno konferenco SAP BusinessObjects ’09, na kateri je sodelovalo več kot 250 udeležencev iz Hrvaške, Slovenije in Srbije. 15 domačih in tujih strokovnjakov je slušateljem predstavilo orodja ter aplikacije s področja poslovne inteligence (BI), namenjenih optimizaciji poslovanja ter povezovanju ljudi, informacij in podjetij. Predstavili so tudi vrsto najboljših praks, s pomočjo katerih so uporabnikom razkazali vrsto možnosti, ki jih nudijo rešitve SAP BusinessObjects.

Od nakupa družbe BusinessObjects leta 2007 je SAP v regiji Adriatic pridobil več kot 40 strank s področja poslovne inteligence. Poslovna programska oprema SAP BusinessObjects strankam omogoča vrsto poslovnih koristi, predvsem kakovostno in pravočasno odločanje ter globlji pogled v poslovne podatke, na podlagi katerih je možno natančnejše predvidevanje prihodnjih dogodkov. Orodja in aplikacije SAP BusinessObject se lahko povežejo na vse dele sistema oziroma vire podatkov, rešitve pa so preproste tako za implementacijo kot uporabo. Rešitve podjetjem omogočajo izboljšanje procesov odločanja ter povišajo vrednost za kupce, delovanje v realnem času pa prinaša številne konkurenčne prednosti.

Sodobna poslovna okolja od podjetij zahtevajo hitre reakcije, zato podjetja potrebujejo IT-tehnologije, ki jim bodo pravočasno in kakovostno posredovale informacije v pravilni ter enostavno razumljivi obliki in jim pomagala pri poslovnem predvidevanju, rešitve SAP BusinessObjects pa počno prav to. Dodatne rešitve Governance Risk Compliance (GRC), ki se ukvarjajo z ocenjevanjem in nadzorom tveganja v podjetjih, preučujejo varnost IT-sistemov, upravljanje poslovnih procesov ter vpliv poslovanja na okolje.

Regionalna konferenca SAP BusinessObjects ’09 je izpolnila pričakovanja organizatorja, saj je dogodek podjetjem pomagal odgovoriti na številna vprašanja, kako izkoristiti potencial novih rešitev v boju proti recesijskim trendom ter prilagajanju novim poslovnim okoliščinam.

»Konferenca je pokazala absolutne prednosti rešitev BI, ki jih je moč hitro implementirati in z njimi v realnem času pridobiti celovit pogled nad posameznimi transakcijami, podatki in/ali dogodki, s čimer so v veliko pomoč vodilnim v podjetju, ki v vsakem trenutku potrebujejo jasen pregled na strukturo prihodkov, stroškov, prihrankov in drugih kazalnikov. Udeleženci konference so pokazali velik interes za portfelj sodobnih rešitev, s katerimi si bodo podjetja zagotovila nadaljnji poslovni razvoj,« je povedal vodja oddelka SAP BusinessObjects za regijo Adriatic Boris Sesar.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:

Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249