SAP razširil strateško partnerstvo s podjetjem Siemens

LJUBLJANASAP je objavil, da je s podjetjem Siemens AG, ki velja za enega vodilnih podjetij na področju elektronike in električnega inženiringa, razširil strateško partnerstvo. Siemens bo odslej za svoje globalne operacije, povezane z oskrbovalno verigo dobaviteljev, uporabljal poslovno programsko opremo SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM). Pri Siemensu so hkrati obnovili tudi triletne vzdrževalne pogodbe za druge poslovne rešitve SAP, ki jih uporabljajo v korporaciji.

Siemensova implementacija rešitve SAP Supplier Relationship Management v navezi z že vpeljanim sistemom SAP Business Suite bo podjetju omogočila natančnejše in kakovostnejše delo z dobavitelji ter večjo avtomatizacijo postopkov in storitev nabave materialov. Siemens se je za rešitve SAP odločil po temeljitem preverjanju ponudnikov poslovne programske opreme, kjer so SAP-jeve rešitve izstopale kot globalno primerne, prilagodljive ter transparentne. Naveza SAP – Siemens tako združuje dve izmed največjih evropskih blagovnih znamk s področja industrije.

Poleg izbire rešitve SAP SRM so pri Siemensu obnovili tudi vzdrževalne pogodbe za preostale programske pakete SAP, ki so jih z zadovoljstvom uporabljali doslej. Pri Siemensu nameščena poslovna programska oprema SAP skrbi za delovanje ključnih poslovnih procesov, upravljanje s financami, plačilnim sistemom ter podporne storitve (SAP MaxAttention).

“Siemens in SAP se lahko pohvalita z odličnim preteklim sodelovanjem, ki ga bosta v prihodnje še nadgradili. Siemens velja za eno največjih SAP-jevih strank, zato smo ponosni, da lahko podjetju ponudimo celovite rešitve in storitve, s katerimi podpiramo njeno globalno poslovanje,” je povedal direktor operacij v družbi SAP AG Erwin Gunst in dodal: “Izbira rešitve SAP SRM za upravljanje dobavnih verig in podaljšanje vzdrževalnih pogodb za ostalo poslovno programsko opremo je jasen znak, da družba Siemens povsem zaupa SAP-jevim rešitvam, s katerimi podjetje ostaja eden ključnih strateških partnerjev globalne korporacije.”

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:

Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249