SAP-jeva analitika za trajnostni razvoj

LjubljanaSAP AG je objavil vrsto novih rešitev ter najboljših praks s področja trajnostnega razvoja poslovanja, ki bodo podjetjem pomagale zagotoviti bolj varno, zakonsko skladno ter zaposlenim prijazno delovno okolje. Nove rešitve uporabljajo SAP-jevo napredno analitiko za doseganje visoke učinkovitosti in varnosti poslovanja, hkrati pa podjetjem pomagajo znižati tveganje in stroške.

Podjetje SAP AG je objavilo razpoložljivost novih rešitev s področja trajnostnega razvoja, predvsem najboljših praks. Nove rešitve obsegajo SAP Best Practices for Sustainability, SAP Best Practices for Analytics in Health and Safety, SAP Best Practices for Analytics in Product Safety and Stewardship ter SAP Best Practices for Analytics in Environmental Compliance.

Novi paketi rešitev vsebujejo vrsto prednastavljenih analitičnih operacij, skladnih z vrsto poslovanja, ki jo posamezno podjetje uporablja v določenem okolju. Analitične rešitve upoštevajo podatke iz okolja, vplive na zdravje in varnost zaposlenih po posameznih področjih ter povezavo s ključnimi poslovnimi procesi in informacijami. V navezi s programsko opremo SAP BusinessObjects Explorer so obdelani podatki uporabnikom tudi nazorno prikazani v pregledni obliki grafikonov ter poslovnih kazalcev.

Z novimi rešitvami bodo podjetja lažje prepoznala poslovna tveganja v svojih operacijah ter jih še pravočasno zmanjšala ali preprečila. Metrike poleg spremljanja vplivov na zdravje in varnost zaposlenih vsebujejo tudi podatke o škodljivih vplivih dejavnosti na okolje, s katerimi podjetje lažje spremlja delovanje znotraj zakonskih omejitev. Ko sistem zazna morebitna odstopanja kazalnikov, obvesti ustrezne uporabnike, da lahko še pravočasno ukrepajo.

Delovne nesreče, slabi izdelki in kršenje okoljskih omejitev lahko podjetjem povzročijo veliko, tudi nepopravljivo škodo, zato se jim velja, če je le mogoče, izogniti. SAP-jeve rešitve s področja trajnostnega razvoja poslovanja upoštevajo vse vidike ter zbirajo, nadzirajo in ustrezno komunicirajo informacije do uporabnikov. Obdelujejo lahko tudi podatke, ki jih pridobijo v »ne-SAP« sistemih.

Z novimi rešitvami SAP še razširja svojo ponudbo s področja trajnostnega razvoja in nadgrajuje obstoječi rešitvi SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management ter SAP Carbon Impact.

www.sap.com

Več informacij o SAP-jevi ponudbi rešitev za trajnostni razvoj je na voljo na spletni povezavi:
http://www.sap.com/community/ebook/2009_Sustainability_eBook/en/Index.html

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovičy
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249