SAP predstavil spremenjen portfelj vzdrževalnih storitev z možnostjo izbire in zagotovljenimi cenami

LjubljanaSAP AG je objavil spremembe storitev vzdrževanja, ki omogočajo celovito oskrbo poslovne programske opreme SAP. Storitve podpore in vzdrževanja v paketih SAP Enterprise Support ter SAP Standard Support nudijo kar najboljšo skrb za programsko opremo, hkrati pa je SAP, kot odgovor na vse težje finančne pogoje podjetij po svetu, objavil, da bodo licenčnine za vzdrževalne pakete SAP Enterprise Support v letu 2010 ostale nespremenjene in na cenovni ravni iz leta 2009.

Kot so pri SAP napovedali že decembra lani, so odložili spremembo cene za SAP Enterprise Support in okrepili sodelovanje s strankami in uporabniškimi skupinami. Celovita podpora poslovni programski opremi bo še naprej na voljo kot storitev SAP Enterprise Support z možnostjo izbora storitev SAP Standard Support, kar bo strankam omogočilo izbiro načina in obsega podpore, ki najbolj ustreza njihovim poslovnim potrebam. V odgovor na vse težje finančne pogoje podjetij po svetu je SAP objavil, da bodo licenčnine za vzdrževalne pakete SAP Enterprise Support v letu 2010 ostale nespremenjene in na cenovni ravni iz leta 2009**.

“Prenovljen model vzdrževanja programske opreme bo strankam omogočil večjo izbiro na področju podpore SAP-rešitev. S ponudbo različnih možnosti podpore, poenostavljeno strukturo cen ter posledično predvidljivostjo načrtovanja porabe sredstev SAP svojim strankam pomaga do boljših poslovnih odločitev glede na njihove poslovne potrebe,” je povedal industrijski analitik pri družbi RAAD Research Nils Niehörster.

Obstoječi in novi uporabniki SAP-rešitev bodo imeli na voljo izbiro nivoja globalne IT-podpore, ki jo nudi SAP. Vzdrževanje SAP Standard Support tako obsega posodobitve izdelkov, prenos znanj ter upravljanje kakovosti, ki skrbijo, da je IT-infrastruktura redno posodobljena in stabilna. SAP Enterprise Support, vodilna proaktivna vzdrževalna storitev v panogi, vsebuje vse lastnosti SAP Standard Support ter se dodatno osredotoča na zagotavljanje poslovne kontinuitete, izboljšave poslovnih procesov, varovanje naložb ter nižanje skupnih stroškov poslovanja, k čemer pripomoreta predvsem višja učinkovitost rešitev ter razpoložljivost sistemskih virov. Te storitve podpore nudi SAP Active Global Support (AGS), organizacija, ki podjetjem s prenosom znanj, standardov ter primerov najboljših praks, prinaša dodano vrednost.

Uporabnikom, ki potrebujejo še dodatne storitve podpore, pa SAP nudi dodatne razširitve vzdrževanja kot sta storitvi SAP® MaxAttention™ support ali SAP® Safeguarding.

“S širitvijo portfelja storitev vzdrževanja SAP uporabnikom ponuja izbiro, ki jo ti pričakujejo. SAP Enterprise Support ostaja najboljša vrsta vzdrževanja in podpore na trgu, kar so ugotovili uporabniki, vključeni v primerjalno skupino, ostali uporabniki pa bodo tudi kmalu spoznali dodano vrednost napredne podpore,” je povedal predsednik organizacije SAP User Group Executive Network (SUGEN) Mike Stoko.

“SAP-jev prenovljen model podpore je neposreden odziv na številne razgovore, ki smo jih opravili z svojimi strankami in uporabniškimi skupinami. Temeljito smo pretehtali vse odzive in predloge uporabnikov. Končni rezultat je ponudba konsistentnih, globalnih alternativ podpore, ki podpirajo različne potrebe strank. SAP ne skrbi le za brezhibno delovanje svojih rešitev, temveč uporabnikom zagotavlja najboljšo vrednost in popolno transparentnost vzdrževanja s storitvami SAP Enterprise Support,” je povedal izvršni direktor SAP Léo Apotheker.

www.sap.com

**Stranke, katerih vrednosti licenčnin so nižje od tistih, ki jih je SAP določil za leto 2009, utegnejo doživeti podražitev licenčnin, skladno z njihovimi vzdrževalnimi pogodbami.

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249