Poslovna inteligenca pospešuje rast majhnih in srednje velikih podjetij

LjubljanaDružba SAP sporoča, da se podjetja vse pogosteje odločajo za implementacijo rešitev poslovne inteligence, kakršna je SAP BusinessObjects, saj jim le-te omogočajo hitro namestitev ter boljši vpogled v poslovanje podjetja, obenem pa rastejo skupaj s podjetjem.

Majhna in srednje velika podjetja si tudi v zahtevnih ekonomskih časih želijo zdrave rasti poslovanja, zato pa potrebujejo takojšnje in čim bolj natančne informacije o lastnem poslovanju, na podlagi katerih lahko sprejmejo boljše poslovne odločitve. Družba SAP jim ponuja vodilna orodja s področja poslovne inteligence, ki zaposlenim omogočajo hiter in intuitiven dostop do informacij ter kakovosten vpogled v poslovanje. Omejeni proračuni majhnih in srednje velikih podjetij hkrati zahtevajo, da so te rešitve preproste za namestitev ter nezahtevne za upravljanje in vzdrževanje. SAP ponuja različne rešitve s področja poslovne informatike, ki skrbijo za dostop do podatkov, rudarjenje podatkov, njihovo upravljanje ter vizualizacijo. Te rešitve so prilagojene za uporabo v majhnih in srednje velikih organizacijah, nadaljnja optimizacija pa lahko vsebuje prilagojene rešitve za delo posameznih oddelkov in celo posameznikov.

“SAP ponuja širok nabor rešitev s področja poslovne inteligence, ki podjetjem omogočajo lažje soočanje z goro poslovnih podatkov. Posamezne rešitve so prilagojene različnim tržnim segmentom in nalogam, uporabniki pa si jih lahko še dodatno prilagodijo. Ključnega pomena je, da BI-rešitve poslovnim uporabnikom takoj postrežejo z otipljivo vrednostjo,” je povedal direktor The Data Warehousing Institute (TDWI) Wayne Eckerson.

Ko poslovna inteligenca postane konkurenčna prednost
Modni oblikovalki ter opremljevalki prostorov, ki deluje z istoimenskim podjetjem Anna’s Linens, je implementacija programske opreme SAP BusinessObjects Edge BI omogočila rast poslovanja iz regionalnih v nacionalne okvire. Podjetje aplikacije SAP uporablja za raziskovanje poslovnih podatkov, prikaz aktivnosti poslovanja ter analize in poročanje. Programska oprema obdeluje podatke iz različnih virov ter skrbi za njihovo natančnost (dodatna preverjanja). Podjetje uporablja tudi rešitev SAP Crystal solutions za kreiranje, ogled in deljenje interaktivnih kazalnikov in poročil.

“Upravljavska ekipa podjetja je spoznala, da je uspeh podjetja močno odvisen od samega vpogleda v poslovanje, saj želimo v vsakem trenutku slediti začrtani strategiji. Rešitvi SAP BusinessObjects Edge BI in SAP Crystal solutions sta nam omogočili stalno spremljanje poslovanja poodjetja, saj tudi upravljavci posameznih področij lažje razumejo za poslovanje ključne informacije, ki so jih predstavljene na pregleden način prek kazalnikov. V vodstvu pa tako lažje prepoznamo priložnosti, ki se ponujajo in lažje analiziramo dogajanje v naših 260 poslovalnicah. Boljše poslovne odločitve pa prispevajo k hitri rasti obsega poslovanja,” je povedal direktor podjetja Anna’s Linens Scott Gladstone.

Kristalno jasna poročila
Indijska neprofitna organizacija Central Indiana Community Foundation (CICF), ki skrbi za razdeljevanje pomoči državljanom z nižjimi življenjskimi standardi, za svoje delo potrebuje zmogljiv sistem poročanja.

“SAP Crystal solutions nam ponuja takojšen dostop do informacij, ki jih potrebujemo za kar najučinkovitejše upravljanje z blagom, da to od darovalcev pride kar najhitreje do prejemnikov. Upravljamo z več kot 800 dobrodelnimi skladi, brez napredne programske opreme, ki zna iskati in obdelovati podatke v različnih podatkovnih bazah ter jih sortirati in nazorno prikazati, pa bi bilo naše delo veliko težje, predvsem pa precej manj natančno. Podobno je s poročili, za poročila, ki smo jih v preteklosti sestavili v tednu dni, danes potrebujemo manj kot delavnik, obenem pa jih lahko enostavno objavimo na spletu v uporabnikom prijaznih oblikah. CICF lahko tako svoje vire nameni drugim oblikam pomoči državljanom,” je povedala specialistka za področje poslovne inteligence v organizaciji CICF Julie Cole Mecum.

SAP je pred kratkim pod lastno blagovno znamko združil programski opremi Crystal Reports ter Xcelsius, obenem pa je še okrepil naložbe v razvoj obeh produktnih linij.

Poslovna inteligenca na zahtevo
Podjetja kot sta GENBAND in NC4 se odločajo tudi za razširitev svojih IT-rešitev s SAP dodatki na zahtevo. Programska oprema SAP BusinessObjects BI OnDemand namreč strankam omogoča številne prednosti programske opreme kot storitve – na strežnik preprosto naložijo svoje podatke in jih s pomočjo naprednih analitičnih orodij obdelajo ter predstavijo v obliki kazalnikov in poročil. Delo s podatki je zelo enostavno, poročila pa so zahvaljujoč izrednim zmogljivostim računalniških oblakov podjetjem na voljo v nekaj minutah. Licenčni model programske opreme kot storitve podjetjem omogoča, da plačajo le dejansko uporabo rešitev poslovne inteligence, SAP pa jim omogoča tudi različne kombinacije lastništva – tako ima lahko podjetje nameščene nekatere programske pakete ali aplikacije SAP, spet druge pa občasno najema kot storitev. Prilagodljivost poslovanja je tako zagotovljena.

“SAP BusinessObjects BI OnDemand odlično sodeluje z našo obstoječo aplikacijo Salesforce ter nam ponuja temeljita poročila na podlagi podatkov iz našega sistema CRM,” je povedala poslovna analitičarka iz podjetja GENBAND Angie Reese.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon: 01 5881 249