SAP TechEd 2010 tlakuje pot novim inovacijam

Berlin V Berlinu se med 12. in 14. oktobrom odvija že štirinajsta konferenca SAP TechEd. Več tisoč strokovnjakov ter uporabnikov SAP-jeve poslovne programske opreme ima priložnost spoznati, kako programska oprema prihodnosti postaja bolj prilagodljiva aktualnim gospodarskim trendom. Poslovno-tehnični dogodek je že postregel z več inovacijami, med katerimi prednjači nova platforma SAP NetWeaver 7.3, pri SAP-ju pa so izpostavili tudi moč uporabniških skupin, tako poslovnih strokovnjakov, razvijalcev kot uporabnikov rešitev SAP, ki pomembno prispevajo h gradnji t. i. brezčasne poslovne programske opreme.

Družba SAP AG je konferenco SAP TechEd odprla z najavo nove poslovne platforme SAP NetWeaver. Ta v različici 7.3 prinaša vrsto pomembnih izboljšav, predvsem poslovnih aplikacij, možnosti ustvarjanja mobilnih aplikacij ter več načinov integracije podatkov in poslovnih procesov. Implementacija platforme SAP NetWeaver v podjetjih v zadnjih štirih letih beleži več kot 20-odstotno rast, v svetu pa jo uporablja že več kot 62.000 podjetij. SAP NetWeaver 7.3 so nekateri tesni razvojni partnerji že implementirali, širši skupnosti pa bo nova tehnologija na voljo v začetku leta 2011.

SAP-jev tehnološki direktor (CTO) in član uprave, Vishal Sikka, je tako udeležence konference nagovoril z besedami: »SAP NetWeaver je naša strateška platforma. Danes živimo v svetu, kjer si podjetja želijo predvsem rešitve, ki delujejo in so učinkovite – nihče ne pristaja na kompromise in odrekanja. S tehnologijami, vgrajenimi v SAP NetWeaver 7.3, jim ponujamo tehnološko platformo, polno uporabnih inovacij za njihove poslovne ekosisteme. Zagotavljamo tudi implementacijo brez prekinitev poslovanja.«

Med razvojnimi področji in trendi pri SAP-ju najbolj izstopajo računalništvo v pomnilniku, računalništvo v oblaku ter mobilne rešitve. Obdelava podatkov in napredna analitika v realnem času sta postali del standardnih gradnikov. Novo je tudi namensko okolje za analize, poimenovano SAP High-Performance Analytic Appliance (SAP HANA), ki še pohitri izvajanje obstoječih aplikacij ter podpira različne obremenitve in vire podatkov. Za izredno hitro obdelavo podatkov skrbi tehnologija računalništva v pomnilniku (in-memory computing). Tehnologije napredne realnočasovne analitike se selijo tudi v programske pakete SAP Business Suite, SAP BusinessObjects ter programsko opremo za upravljanje s podatkovnimi skladišči.

Z nakupom družbe Sybase so pri SAP-ju okrepili tudi ponudbo poslovnih mobilnih aplikacij. Rešitev Sybase Unwired Platform skrbi za upravljanje in razvijanje mobilnih aplikacij ter njihovo integracijo s poslovnimi sistemi SAP v celotnem življenjskem ciklu.

Več glav več ve
Družba SAP se zaveda pomena sodelovanja uporabnikov pri razvoju rešitev. Omrežje SAP Community Network tako sestavlja več različnih skupin, od razvijalcev SAP Developer Network (SDN), strokovnjakov Business Process Expert (BPX) ter akademikov SAP University Alliances, do namenskih skupin, sestavljenih iz uporabnikov posameznih programskih paketov SAP.

SAP Community Network, ki je prisoten v več kot 200 državah po svetu, danes šteje prek 2 milijona članov, tem pa se vsak mesec pridruži še 20.000 novih. Da je omrežje še kako živo priča tudi podatek o obisku spletnega portala, ki je v preteklem letu zabeležil kar 36 milijonov obiskov.

Dodatne inovacije so strankam SAP na voljo na spletni tržnici SAP EcoHub, kjer si lahko ogledajo in preizkusijo ponudbo poslovne programske opreme SAP-jevih partnerjev. Ti uporabnikom rešitev SAP ponujajo različne razširitve in prilagoditve, ki so plod lastnega razvoja, ter pomembno prispevajo k širitvi ekosistema poslovne programske opreme SAP.

Novice in najave s konference SAP TechEd 2010 lahko spremljate tudi na spletu, objavljene so na spletni strani www.sapteched.com/news.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon: 01 5881 249