SAP z rešitvami za zaračunavanje za telekomunikacijska podjetja

LjubljanaDružba SAP AG je predstavila nov programski paket SAP Billing for Telecommunications. Gre za integriran programski paket rešitev, ki podjetjem v panogi telekomunikacij močno pohitri in olajša zaračunavanje storitev. Na prilagodljivi platformi so tako združene številne funkcije, kot so zaračunavanje, izdaja računov, upravljanje financ ter ocenjevanje uporabnikov. Vse skupaj še nadgrajuje napredna analitika, ki odločevalcem in vodstvu omogoča podrobnejši pogled v poslovanje.

Rešitev SAP Billing for Telecommunications vsebuje tehnološke rešitve pridruženih podjetij Highdeal ter Sybase in telekomunikacijskim družbam omogoča napredno monetizacijo nove generacije storitev. Sodobna telekomunikacijska podjetja uporabnikom nudijo širok nabor inovativnih storitev, kot so storitve računalništva v oblaku (uporaba aplikacij, hramba podatkov …), spletne trgovine z aplikacijami ter vsebinami in mobilno zabavo. Te storitve so nadalje segmentirane za domače in poslovne uporabnike ter prilagodljive posameznemu uporabniku. Starejši sistemi za zaračunavanje takšnim poslovnim modelom večstranskega deljenja prihodkov ter fiksno-mobilni konvergenci preprosto niso prilagojeni in nalogam niso kos. Rešitev SAP Billing for Telecommunications za vsa našteta področja omogoča zaračunavanje v realnem času, podpira pa tako predplačnike kot naročnike telekomunikacijskih storitev, kot so internet, mobilna in fiksna telefonija, digitalna televizija ter druge.

Programski paket SAP Billing for Telecommunications vsebuje tudi napredno analitiko, ki odločevalcem in vodstvu podjetja omogoča podrobnejši vpogled v poslovanje. Rešitve za poslovno inteligenco postrežejo z informacijami o učinkovitosti poslovnih procesov, finančnem poslovanju, obremenitvah omrežja in zahtevah strank. V kombinaciji z zmogljivostmi računalništva v pomnilniku, ki ga nudi rešitev SAP HANA (High-Performance Analytic Appliance), lahko telekomunikacijska podjetja v realnem času analizirajo svoje modele zaračunavanja ter izvajajo simulacije morebitnih sprememb v poslovnih modelih.

www.sap.com

Celotno sporočilo za medije v angleškem jeziku je na voljo na povezavi:
http://www.sap.com/about/newsroom/press.epx?pressid=14633

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon: 01 5881 249

O SAP AG
Podjetje SAP AG, je vodilni svetovni ponudnik poslovne programske opreme(*), saj ponuja aplikacije in storitve, ki omogočajo podjetjem vseh velikosti v več kot 25 panogah kar najboljšo podporo poslovanju. Podjetje z več kot 105.000 strankami v več kot 120 državah je uvrščeno na več svetovnih borz, med drugim tudi Frankfurtsko borzo in NYSE pod geslom „SAP“. (Za več informacij obiščite www.sap.com )

(*) SAP je poslovno programsko opremo definiral kot povezavo med aplikacijo za upravljanje virov podjetja in povezanimi aplikacijami.

Vse izjave v tem dokumentu, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi, kot je definirano v zakonu U.S. Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Besede, kot so „predvidevati“, „verjeti“, „oceniti“, „pričakovati“, „napovedati“, „predvideti“, „nameravati“, „mogoče“, „planirati“, „načrtovati“, „napovedati“, „naj bi“, „bo“ ter podobni izrazi, ki so v povezavi z SAP-jem, definirajo takšne napovedi. SAP ne prevzema nobene odgovornosti za javno posodabljanje ali revizijo perspektivnih izjav. Vse perspektivne izjave so predmet različnih tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da bi se dejanski rezultati razlikovali od pričakovanj. Faktorji, ki bi lahko vplivali na SAP-jeve prihodnje finančne rezultate, so bolj podrobno predstavljeni v SAP-jevih dopisih pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), vključno z SAP-jevim zadnjim letnim poročilom na obrazcu 20-F. Bralce pozivamo, naj se ne zanašajo preveč na te napovedi, ki veljajo samo na datum njihove izdaj.

Copyright 2010 SAP AG. Vse pravice pridržane.

Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki za katerikoli namen brez posebnega dovoljenja SAP AG in SAP d.o.o.. Informacije, ki se nahajajo tukaj, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Nekateri programski produkti, ki jih trži SAP AG in njegovi distributerji, vsebujejo zakonsko zaščitene komponente drugih proizvajalcev programske opreme. SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge in ostali SAP produkti ter storitve, ki so omenjeni v tem dokumentu, so zaščitni ali registrirani zaščitni znaki SAP AG v Nemčiji in v številnih drugih državah po vsem svetu. Vsi ostala imena produktov ali storitev so zaščitni znaki njihovih lastnih podjetij. Podatki, ki jih vsebuje ta dokument, služijo le v informativne namene. Nacionalne specifikacije produktov se lahko med seboj razlikujejo. Ti materiale se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Te materiale priskrbi SAP AG in njegova hčerinska podjetja (»SAP skupina«) le v informativne namene, brez kakršnekoli reprezentacije ali jamstva. SAP skupina ni odgovorna za napake ali morebito opuščanje, kar se tiče teh materialov. SAP skupina nosi odgovornost le za produkte in storitve, ki so zavedeni v posebnih izjavah o jamstvu, ki spremljajo takšne produkte in storitve. Nič od tukaj vsebovanega se ne sme tolmačiti kot dodatno jamstvo.