Veliki trgovci izbrali rešitve SAP

LjubljanaDružba SAP AG leto 2011 začenja odločno. Na konferenci in sejmu National Retail Federation 100th Annual Convention and Expo, ki te dni poteka v New Yorku, so predstavili nove projekte z vodilnimi svetovnimi trgovci, kot so EDEKA Group, OfficeMax ter Quicksilver.

Vodilni nemški trgovec z živili, EDEKA Group, uvaja nove rešitve za dodaten dvig učinkovitosti poslovanja ter sodelovanja s poslovnimi partnerji. Nove informacijske rešitve, ki jih sestavljajo poslovna programska oprema podjetij SAP ter Crossgate, bodo poskrbele za še natančnejše dnevno spremljanje in upravljanje povpraševanja po hitro pokvarljivih živilih. Novo razvite aplikacije, ki so jih pripravili strokovnjaki SAP ter Crossgate, skrbijo za natančno integracijo sistemov B2B ter zanesljivo elektronsko izmenjavo podatkov med vsemi partnerji v dobavni verigi. Hkrati so v EDEKA Group prenovili poslovne procese ter jih s pomočjo SAP strokovnjakov tudi ustrezno podprli z informacijskimi tehnologijami.

SAP z novimi, delno že prednastavljenimi programskimi paketi in znanjem ter izkušnjami prilagajanja poslovnih procesov dosega bistveno krajše implementacije poslovne programske opreme. Od načrtovanja do delovanja v praksi tako minejo tedni in ne več meseci.

Prednosti takšnega pristopa so prepričale tudi vodilnega ameriškega ponudnika pisarniške opreme in storitev, družbo OfficeMax, ki je sicer že dolgoletni partner družbe SAP. OfficeMax je tako še razširil svojo naložbo v poslovno programsko opremo SAP, poleg osrednjega informacijskega sistema, temelječega na rešitvi SAP Business Suite, z novim letom uvaja tudi rešitve SAP for Retail. Te bodo podjetju omogočile še boljše spremljanje poslovanja ter povezale več kot tisoč trgovin ter 30.000 pogodbenih prodajnih mest širom ZDA, Kanade in Mehike. Z naprednimi rešitvami za analizo prodajnih vzorcev bodo v OfficeMax dobili še boljši vpogled v potrebe in navade svojih strank ter ustrezno prilagodili poslovanje.

“Za trgovca naših razsežnosti SAP ponuja najbolj široke industrijske rešitve z bogatim naborom funkcionalnosti ter nizkimi skupnimi stroški lastništva. Poslovna programska oprema SAP zaposlenim omogoča, da porabijo manj časa za kakovostne analize in poročila ter se bolje posvetijo strateškemu razvoju poslovanja,” je povedal direktor informatike v družbi OfficeMax Randy Burdick.

Ena vodilnih verig za prodajo oblačil in obutve Quicksilver, ki ima v naboru blagovnih znamk imena, kot so Quiksilver, Roxy ter DC, se je odločila za zamenjavo obstoječih informacijskih rešitev za podporo poslovanju. Nadomestile jih bodo rešitve SAP, prilagojene rabi v tej trgovski panogi. V družbi Quicksilver bodo tako uvedli aplikacijo SAP Apparel and Footwear, od katere si obetajo predvsem boljši vpogled v poslovanje ter višjo učinkovitost zaposlenih, za boljše upravljanje z izdelki pa bo zadolžena programska oprema SAP for Consumer Products. Poslovne programske rešitve SAP bodo poskrbele, da bo podjetje lažje upravljajo z informacijami iz vseh svojih podružnic – prisotno je namreč v več kot 90 državah po svetu. Družba Quicksilver, ki je v lanskem letu ustvarila skoraj dve milijardi dolarjev prihodkov iz poslovanja, si od novih programskih rešitev obeta dodaten dvig učinkovitosti ter dobičkonosnosti poslovanja.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon: 01 5881 249

O SAP AG
Podjetje SAP AG, je vodilni svetovni ponudnik poslovne programske opreme(*), saj ponuja aplikacije in storitve, ki omogočajo podjetjem vseh velikosti v več kot 25 panogah kar najboljšo podporo poslovanju. Podjetje z več kot 105.000 strankami v več kot 120 državah je uvrščeno na več svetovnih borz, med drugim tudi Frankfurtsko borzo in NYSE pod geslom „SAP“. (Za več informacij obiščite www.sap.com)

(*) SAP je poslovno programsko opremo definiral kot povezavo med aplikacijo za upravljanje virov podjetja in povezanimi aplikacijami.

Vse izjave v tem dokumentu, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi, kot je definirano v zakonu U.S. Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Besede, kot so „predvidevati“, „verjeti“, „oceniti“, „pričakovati“, „napovedati“, „predvideti“, „nameravati“, „mogoče“, „planirati“, „načrtovati“, „napovedati“, „naj bi“, „bo“ ter podobni izrazi, ki so v povezavi z SAP-jem, definirajo takšne napovedi. SAP ne prevzema nobene odgovornosti za javno posodabljanje ali revizijo perspektivnih izjav. Vse perspektivne izjave so predmet različnih tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da bi se dejanski rezultati razlikovali od pričakovanj. Faktorji, ki bi lahko vplivali na SAP-jeve prihodnje finančne rezultate, so bolj podrobno predstavljeni v SAP-jevih dopisih pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), vključno z SAP-jevim zadnjim letnim poročilom na obrazcu 20-F. Bralce pozivamo, naj se ne zanašajo preveč na te napovedi, ki veljajo samo na datum njihove izdaj.

Copyright 2010 SAP AG. Vse pravice pridržane.
Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki za katerikoli namen brez posebnega dovoljenja SAP AG in SAP d.o.o.. Informacije, ki se nahajajo tukaj, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Nekateri programski produkti, ki jih trži SAP AG in njegovi distributerji, vsebujejo zakonsko zaščitene komponente drugih proizvajalcev programske opreme. SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge in ostali SAP produkti ter storitve, ki so omenjeni v tem dokumentu, so zaščitni ali registrirani zaščitni znaki SAP AG v Nemčiji in v številnih drugih državah po vsem svetu. Vsi ostala imena produktov ali storitev so zaščitni znaki njihovih lastnih podjetij. Podatki, ki jih vsebuje ta dokument, služijo le v informativne namene. Nacionalne specifikacije produktov se lahko med seboj razlikujejo. Ti materiale se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Te materiale priskrbi SAP AG in njegova hčerinska podjetja (»SAP skupina«) le v informativne namene, brez kakršnekoli reprezentacije ali jamstva. SAP skupina ni odgovorna za napake ali morebito opuščanje, kar se tiče teh materialov. SAP skupina nosi odgovornost le za produkte in storitve, ki so zavedeni v posebnih izjavah o jamstvu, ki spremljajo takšne produkte in storitve. Nič od tukaj vsebovanega se ne sme tolmačiti kot dodatno jamstvo.