SAP z novo generacijo rešitev računalništva v pomnilniku

LjubljanaDružba SAP AG je predstavila novo generacijo rešitev programske opreme, ki izkorišča prednosti tehnologije računalništva v pomnilniku. Nova tehnološka platforma prinaša zmogljive temelje za poslovanje v realnem času, ki bo spremenilo delovne navade zaposlenih, saj jim bodo zahtevne analize in obdelave na voljo v trenutku.

Rešitve, temelječe na tehnologiji SAP In-Memory Computing, odpirajo novo poglavje v svetu poslovne programske opreme, saj prinašajo tri pomembne mejnike. Prvega predstavlja napredna analitika, ki uporabnikom omogoča obdelavo velikanskih količin poslovnih podatkov v realnem času. SAP že razvija nove aplikacije, ki bodo omenjeno tehnologijo izkoristile v popolnosti, prav tako pa bo družba prilagodila večino obstoječih programskih rešitev ter vanje integrirala nove analitične pogone. Hkrati bo SAP močno poenostavil IT-okolja svojih strank, saj lahko nova tehnologija nadomesti vrsto različnih nivojev aplikacij, omogoča namreč sočasno izvajanje operacij, kot so upravljanje poslovanja, načrtovanje ter analiziranje.

Družba SAP je na dogodku SAP Run Better Tour, ki je potekal v ameriškem mestu Boston, že predstavila prve programske pakete, ki vsebujejo novo tehnologijo računalništva v pomnilniku. Nove rešitve podjetjem omogoča kakovostnejše načrtovanje poslovanja, natančnejše poslovne scenarije ob upoštevanju tveganj ter nudijo tudi holističen vpogled v poslovne izzive. V preteklosti je proces načrtovanja poslovanja zahteval iskanje in zbiranje ter usklajevanje podatkov iz različnih transakcijskih sistemov ali celo tabel in preglednic. Vse to je zahtevalo veliko časa in človeških virov, hkrati pa so rezultati temeljili na statičnih podatkih (posnetku stanja v določenem trenutku). V prihodnosti bodo podjetja in zaposleni lahko svoje odločitve sprejemali na osnovi visokokakovostnih analiz, ki bodo temeljile na podatkih, prejetih in obdelanih v realnem času, ki se bodo tudi sproti osveževali.

Letos in prihodnje leto namerava družba SAP na tehnologijo računalništva v pomnilniku »prevesti« še naslednje programske pakete in aplikacije: Sales and Operations Planning, Intelligent Payment Broker, Smart Meter Analytics, Trade Promotion Management ter Cash and Liquidity Management.

Dodatno bo tehnologija SAP In-Memory Computing podjetjem poenostavila arhitekturo obstoječih IT-sistemov, saj za svoje delovanje ne potrebuje vmesnih pomnilniških točk, bazenov podatkov in/ali obdelave posameznih segmentov podatkov.

“S tehnologijo računalništva v pomnilniku je družba SAP postavila nove temelje za poslovanje v realnem času. Skupaj z inovacijami s področja virtualizacije in računalništva v oblaku danes ponujamo napredne integracije rešitev na zahtevo, primernih za vse poslovne platforme, tudi mobilne. Vse naštete tehnologije bodo pomembno vplivale na dojemanje dela in razmišljanja poslovnežev v prihodnosti. Strankam bomo ponujali napredne aplikacije, ki bodo znale poiskati dodano vrednost v njihovih podatkih brez dodajanja kompleksnosti obstoječim IT-okoljem,” je povedal član uprave družbe SAP dr. Vishal Sikka.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon: 01 5881 249

O SAP AG
Podjetje SAP AG, je vodilni svetovni ponudnik poslovne programske opreme(*), saj ponuja aplikacije in storitve, ki omogočajo podjetjem vseh velikosti v več kot 25 panogah kar najboljšo podporo poslovanju. Podjetje z več kot 109.000 strankami v več kot 120 državah je uvrščeno na več svetovnih borz, med drugim tudi Frankfurtsko borzo in NYSE pod geslom „SAP“. (Za več informacij obiščite www.sap.com)

# # #

(*) SAP je poslovno programsko opremo definiral kot povezavo med aplikacijo za upravljanje virov podjetja in povezanimi aplikacijami.

Vse izjave v tem dokumentu, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi, kot je definirano v zakonu U.S. Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Besede, kot so „predvidevati“, „verjeti“, „oceniti“, „pričakovati“, „napovedati“, „predvideti“, „nameravati“, „mogoče“, „planirati“, „načrtovati“, „napovedati“, „naj bi“, „bo“ ter podobni izrazi, ki so v povezavi z SAP-jem, definirajo takšne napovedi. SAP ne prevzema nobene odgovornosti za javno posodabljanje ali revizijo perspektivnih izjav. Vse perspektivne izjave so predmet različnih tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da bi se dejanski rezultati razlikovali od pričakovanj. Faktorji, ki bi lahko vplivali na SAP-jeve prihodnje finančne rezultate, so bolj podrobno predstavljeni v SAP-jevih dopisih pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), vključno z SAP-jevim zadnjim letnim poročilom na obrazcu 20-F. Bralce pozivamo, naj se ne zanašajo preveč na te napovedi, ki veljajo samo na datum njihove izdaj.

Copyright 2010 SAP AG. Vse pravice pridržane.

Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki za katerikoli namen brez posebnega dovoljenja SAP AG in SAP d.o.o.. Informacije, ki se nahajajo tukaj, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Nekateri programski produkti, ki jih trži SAP AG in njegovi distributerji, vsebujejo zakonsko zaščitene komponente drugih proizvajalcev programske opreme. SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge in ostali SAP produkti ter storitve, ki so omenjeni v tem dokumentu, so zaščitni ali registrirani zaščitni znaki SAP AG v Nemčiji in v številnih drugih državah po vsem svetu. Vsi ostala imena produktov ali storitev so zaščitni znaki njihovih lastnih podjetij. Podatki, ki jih vsebuje ta dokument, služijo le v informativne namene. Nacionalne specifikacije produktov se lahko med seboj razlikujejo. Ti materiale se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Te materiale priskrbi SAP AG in njegova hčerinska podjetja (»SAP skupina«) le v informativne namene, brez kakršnekoli reprezentacije ali jamstva. SAP skupina ni odgovorna za napake ali morebito opuščanje, kar se tiče teh materialov. SAP skupina nosi odgovornost le za produkte in storitve, ki so zavedeni v posebnih izjavah o jamstvu, ki spremljajo takšne produkte in storitve. Nič od tukaj vsebovanega se ne sme tolmačiti kot dodatno jamstvo.