Nekdanji direktor Siemens IT Solutions and Services bo v SAP skrbel za področje računalništva v pomnilniku

LjubljanaDružbi SAP AG se je pridružil dr. Christoph Kollatz, ki bo v vlogi izvršnega podpredsednika oddelka SAP HANA skrbel za razvoj tehnoloških in inovacijskih platform na področju računalništva v pomnilniku. Kollatz, nekdanji direktor družbe Siemens IT Solutions and Services, se bo osredotočil na razvoj poslovne programske opreme, ki bo kar najbolje izkoriščala prednosti inovativne tehnologije SAP In-Memory Computing.

Računalništvo v pomnilniku, ki ga SAP nudi kot rešitev SAP HANA, prinaša vse prednosti obdelave podatkov v pomnilniku, ena izmed najbolj očitnih je seveda hitrost. SAP je z več tehnološkimi inovacijami uspel združiti velike količine pomnilnika s procesorskimi zmogljivostmi in jih nadgradil z napredno programsko opremo, ki vsebuje inovativen računski pogon za realnočasovno obdelavo podatkov iz najrazličnejših virov. Podjetja lahko v realnem času opravljajo zahtevne analize, planiranja in simulacije, čeprav le-te temeljijo na ogromni količini transakcijskih podatkov. SAP HANA in z njo povezane aplikacijske rešitve so bile najavljene pred meseci, povpraševanje po njih pa strmo narašča.

Družba SAP je zato v svoje vrste privabila vrhunskega strokovnjaka, ki bo še nadalje razvijal rešitve računalništva v pomnilniku ter pomagal pri njihovih implementacijah v najzahtevnejših okoljih. “SAP HANA se odlično uveljavlja na trgu, saj pomembno dopolnjuje druge rešitve SAP in nam omogoča ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. Christophovo znanje in izkušnje ter vodstvene sposobnosti nam bodo omogočile, da računalništvo v pomnilniku še bolj približamo poslovnim uporabnikom,” je povedal član uprave družbe SAP dr. Vishal Sikka.

“Z novimi tehnologijami SAP znova postavlja nova merila, zato sem vesel, da sem lahko član tako napredne organizacije. V preteklosti sem kot stranka podjetja SAP izkusil kakovost rešitev ter predanost zaposlenih k ustvarjanju vrednosti. Zdaj si želim, kot del ekipe SAP, graditi nove uspehe na temeljih zmogljive rešitve SAP HANA in pomagati podjetjem do boljšega razumevanja poslovanja,” je povedal dr. Christoph Kollatz.

Preden se je pridružil družbi SAP, je bil dr. Kollatz izvršni direktor družbe Siemens IT Solutions and Services, ki je letno ustvarila približno 5 milijard evrov prometa in je zaposlovala 38.000 ljudi. Svojo profesionalno kariero v Siemensu je začel leta 1989 na področju svetovanja, nato pa je vodil več različnih oddelkov in družb, med drugim tudi Siemens Power Generation Group, Siemens Business Services ter Siemens I&S Group.

www.sap.si

Računalništvo v pomnilniku bo tudi ena osrednjih tem na dogodku SAP World Tour 2011, ki se bo 14. junija odvijal v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d. o. o.
telefon: 01 5881 249

O SAP AG
Podjetje SAP AG, je vodilni svetovni ponudnik poslovne programske opreme(*), saj ponuja aplikacije in storitve, ki omogočajo podjetjem vseh velikosti v več kot 25 panogah kar najboljšo podporo poslovanju. Podjetje z več kot 109.000 strankami v več kot 120 državah je uvrščeno na več svetovnih borz, med drugim tudi Frankfurtsko borzo in NYSE pod geslom „SAP“. (Za več informacij obiščite www.sap.com)

(*) SAP je poslovno programsko opremo definiral kot povezavo med aplikacijo za upravljanje virov podjetja in povezanimi aplikacijami.

Vse izjave v tem dokumentu, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi, kot je definirano v zakonu U.S. Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Besede, kot so „predvidevati“, „verjeti“, „oceniti“, „pričakovati“, „napovedati“, „predvideti“, „nameravati“, „mogoče“, „planirati“, „načrtovati“, „napovedati“, „naj bi“, „bo“ ter podobni izrazi, ki so v povezavi z SAP-jem, definirajo takšne napovedi. SAP ne prevzema nobene odgovornosti za javno posodabljanje ali revizijo perspektivnih izjav. Vse perspektivne izjave so predmet različnih tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da bi se dejanski rezultati razlikovali od pričakovanj. Dejavniki, ki bi lahko vplivali na SAP-jeve prihodnje finančne rezultate, so bolj podrobno predstavljeni v SAP-jevih dopisih pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), vključno z SAP-jevim zadnjim letnim poročilom na obrazcu 20-F. Bralce pozivamo, naj se ne zanašajo preveč na te napovedi, ki veljajo samo na datum njihove izdaj.

Copyright 2011 SAP AG. Vse pravice pridržane.

Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki za katerikoli namen brez posebnega dovoljenja SAP AG in SAP d. o. o. Informacije, ki se nahajajo tukaj, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Nekateri programski produkti, ki jih trži SAP AG in njegovi distributerji, vsebujejo zakonsko zaščitene komponente drugih proizvajalcev programske opreme. SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge in ostali SAP produkti ter storitve, ki so omenjeni v tem dokumentu, so zaščitni ali registrirani zaščitni znaki SAP AG v Nemčiji in v številnih drugih državah po vsem svetu. Vsa ostala imena produktov ali storitev so zaščitni znaki njihovih lastnih podjetij. Podatki, ki jih vsebuje ta dokument, služijo le v informativne namene. Nacionalne specifikacije produktov se lahko med seboj razlikujejo. Ti materiale se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Te materiale priskrbi SAP AG in njegova hčerinska podjetja (»SAP skupina«) le v informativne namene, brez kakršnekoli reprezentacije ali jamstva. SAP skupina ni odgovorna za napake ali morebitno opuščanje, kar se tiče teh materialov. SAP skupina nosi odgovornost le za produkte in storitve, ki so zavedeni v posebnih izjavah o jamstvu, ki spremljajo takšne produkte in storitve. Nič od tukaj vsebovanega se ne sme tolmačiti kot dodatno jamstvo.