SAP pomaga Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Družbena odgovornost – SAP Slovenija 35 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil zimske počitnice.

LjubljanaDružba SAP Slovenija je včeraj Zvezi prijateljev mladine Slovenije donirala sredstva v višini 4.500 evrov. Svečana predaja donacije je potekala v prostorih družbe SAP Slovenija, bon pa je predsedniku Zveze prijateljev mladine Slovenije Francu Hočevarju izročil predsednik SAP EMEA Franck Cohen.

Družba SAP je družbeno odgovorno podjetje, saj je eno redkih, ki ima vpeljano strategijo na področju družbene odgovornosti in jo tudi uspešno izvaja. V SAP verjamejo, da morajo biti najprej izpolnjene osnovne potrebe članov družbe, šele nato se lahko javnost osredotoči na izobraževanje in inovacije. Zato podjetje in zaposleni z različnimi pomočmi družbi pomagajo do trajnostnega razvoja.

V SAP Slovenija so Zvezo prijateljev mladine Slovenije izbrali zato, ker velja za eno najbolj zaupanja vrednih neprofitnih organizacij v Sloveniji. Poleg finančne donacije bodo zaposleni v SAP Slovenija prihodnjo pomlad pomagali tudi obnoviti enega izmed počitniških objektov, ki je v lasti ZPMS.

»Otroci so najbolj ranljivi člani naše družbe, še posebej tisti, ki prihajajo iz problematičnih okolij. SAP Slovenija je v okviru svojih družbene odgovornosti več aktivnosti namenil prav otrokom. Vemo, da vsi ne bodo mogli uživati v zimskih počitnicah, zato smo se odločili za donacijo v višini 4.500 evrov, ki bo 35 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočila zimske počitnice,« je povedal predsednik SAP EMEA Franck Cohen.

»Družbeno odgovorna so tista podjetja, ki se zavedajo in negujejo vrednoto odgovornosti, ne samo do svojih zaposlenih in kupcev, ampak tudi do okolja. S svojim aktivnostmi taka podjetja pomagajo, da okolje skupaj z njimi raste in se razvija. Podjetje SAP nedvomno sodi med take gospodarske družbe, saj se zaveda svojega poslanstva v vseh ozirih. Ponosni smo, da nam zaupajo in se zavezujemo, da bo pomoč prišla v prave roke. Upamo, da bomo tak odnos vzpostavili tudi v prihodnje in se veselimo sodelovanja s tako odgovorno in prepoznavno družbo, kot je SAP,« je povedal predsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije mag. Franc Hočevar.

SAP družbeno odgovornost uresničuje na treh področjih. S finančnimi podporami javnim ustanovam, pri čemer prednjačijo izobraževalne ustanove in neprofitne ustanove s področja znanosti, z izmenjavo znanj v obliki mentorstva in poučevanja mladih ter z neprofitnimi donacijami tehnologije, predvsem programske opreme.

SAP v regiji EMEA vsem zaposlenim vsak oktober, ki velja za mesec prostovoljstva, omogoča, da en plačan dan izkoristijo za aktivnosti s področja družbene odgovornosti, pretežno prostovoljstva. Letos je tako prostovoljne dejavnosti opravljalo kar 1.800 udeležencev programa. Zaposleni v SAP Slovenija so tako letos urejali botanični vrt v Ljubljani.

www.sap.si

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon: 01 5881 249

SAP AG
As market leader in enterprise application software, SAP (NYSE: SAP) helps companies of all sizes and industries run better. From back office to boardroom, warehouse to storefront, desktop to mobile device – SAP empowers people and organizations to work together more efficiently and use business insight more effectively to stay ahead of the competition. SAP applications and services enable more than 176,000 customers (includes customers from the acquisition of Sybase) to operate profitably, adapt continuously, and grow sustainably. For more information, visit www.sap.com.

(*) SAP je poslovno programsko opremo definiral kot povezavo med aplikacijo za upravljanje virov podjetja in povezanimi aplikacijami.

Vse izjave v tem dokumentu, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi, kot je definirano v zakonu U.S. Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Besede, kot so „predvidevati“, „verjeti“, „oceniti“, „pričakovati“, „napovedati“, „predvideti“, „nameravati“, „mogoče“, „planirati“, „načrtovati“, „napovedati“, „naj bi“, „bo“ ter podobni izrazi, ki so v povezavi z SAP-jem, definirajo takšne napovedi. SAP ne prevzema nobene odgovornosti za javno posodabljanje ali revizijo perspektivnih izjav. Vse perspektivne izjave so predmet različnih tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da bi se dejanski rezultati razlikovali od pričakovanj. Dejavniki, ki bi lahko vplivali na SAP-jeve prihodnje finančne rezultate, so bolj podrobno predstavljeni v SAP-jevih dopisih pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), vključno z SAP-jevim zadnjim letnim poročilom na obrazcu 20-F. Bralce pozivamo, naj se ne zanašajo preveč na te napovedi, ki veljajo samo na datum njihove izdaj.

Copyright 2011 SAP AG. Vse pravice pridržane.

Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki za katerikoli namen brez posebnega dovoljenja SAP AG in SAP d.o.o. Informacije, ki se nahajajo tukaj, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Nekateri programski produkti, ki jih trži SAP AG in njegovi distributerji, vsebujejo zakonsko zaščitene komponente drugih proizvajalcev programske opreme. SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge in ostali SAP produkti ter storitve, ki so omenjeni v tem dokumentu, so zaščitni ali registrirani zaščitni znaki SAP AG v Nemčiji in v številnih drugih državah po vsem svetu. Vsi ostala imena produktov ali storitev so zaščitni znaki njihovih lastnih podjetij. Podatki, ki jih vsebuje ta dokument, služijo le v informativne namene. Nacionalne specifikacije produktov se lahko med seboj razlikujejo. Ti materiale se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Te materiale priskrbi SAP AG in njegova hčerinska podjetja (»SAP skupina«) le v informativne namene, brez kakršnekoli reprezentacije ali jamstva. SAP skupina ni odgovorna za napake ali morebitno opuščanje, kar se tiče teh materialov. SAP skupina nosi odgovornost le za produkte in storitve, ki so zavedeni v posebnih izjavah o jamstvu, ki spremljajo takšne produkte in storitve. Nič od tukaj vsebovanega se ne sme tolmačiti kot dodatno jamstvo.