SAPPHIRE NOW 2012

SAP predstavil intuitivno poslovno programsko opremo

OrlandoDružba SAP je na konferenci SAPPHIRE NOW, ki je letos potekala med 14. in 16. majem v Orlandu, predstavila nove rešitve za upravljanje poslovanja. Največ pozornosti strokovne javnosti je bila deležna nova generacija t. i. intuitivne programske opreme SAP Visual Intelligence, ki podatke spreminja v odgovore. Rešitev, ki gradi na analitični platformi SAP HANA, bo podjetjem omogočila še natančnejši vpogled v poslovanje ter sprejemanje boljših poslovnih odločitev. Z novimi rešitvami bo SAP še povečal svoje vodstvo na področju poslovne analitike in inteligence.

Rešitev SAP Visual Intelligence gradi na osnovah programa SAP BusinessObjects Explorer in izkorišča izjemne računske ter analitične sposobnosti računalništva v pomnilniku, ki ga nudi platforma SAP HANA. Z njeno pomočjo bodo lahko zaposleni v podjetjih izvajali pomenljive in kakovostne podatkovne poizvedbe ne glede na njihovo tehnično usposobljenost in uporabljeno količino podatkov. Programska rešitev bo na zastavljeno vprašanje preprosto »odgovorila«. Nova aplikacija močno poenostavlja generiranje najrazličnejših poročil, iskanje novih poslovnih priložnosti ter sprejemanje boljših poslovnih odločitev. Z novo rešitvijo lahko podjetja hkrati maksimizirajo svoje dosedanje naložbe v rešitve poslovne inteligence, saj SAP Visual Intelligence analitiko iz več virov podatkov in sistemov lažje predstavi večjemu številu (tudi tehnično slabše podkovanih) zaposlenih.

“SAP Visual Intelligence predstavlja revolucijo na področju poslovnega odločanja, saj nudi vsem uporabnikom v organizaciji hiter in predvsem enostaven način pridobivanja odgovorov iz obravnavanih podatkov. Poleg natančnih informacij uporabnikom postreže tudi s pregledno grafično predstavitvijo informacij. Celovit nabor analitičnih orodij, ki jih SAP namenja podjetjem, le-tem pomaga pri uspešnejšem prilagajanju spremembam in doseganju odličnih rezultatov,” je povedal vodja oddelka analitike v družbi SAP John Schweitzer.

Vodilni na področju poslovne inteligence
Družba SAP, ki jo je analitsko podjetje Gartner označilo za vodilnega ponudnika rešitev s področja poslovne inteligence, je predstavila še SAP BusinessObjects Predictive Analysis – orodje za natančnejše predvidevanje prihodnjih dogodkov in scenarijev. Izboljšave rešitve SAP BusinessObjects BI pa so razširile sposobnosti na področju t. i. mobilne analitike, še boljšega vpogleda v podatke ter sodelovanja zaposlenih pri sprejemanju odločitev.

Napredna strategija računalništva v oblaku
Vse več poslovnih rešitev SAP je na voljo kot storitev iz oblaka. SAP je na konferenci SAPPHIRE NOW predstavil napredno strategijo računalništva v oblaku, ki podjetjem pomaga obvladovati zaposlene, finančne vire, stranke ter dobavitelje. V korporaciji SAP bodo poskrbeli tudi za brezživno integracijo rešitev iz oblaka s klasičnimi namestitvami poslovnih sistemov, pri čemer jim bodo v veliko pomoč rešitve februarja pridruženega podjetja SuccessFactors, enega najhitreje rastočih ponudnikov poslovnih storitev iz oblaka.

“Oblak ni le nova paradigma, je nov vlečni konj industrije. Ekipa 5000 strokovnjakov v SAP skrbi za kar najvišji nivo varnega poslovanja v oblaku. Naši cilji vključujejo tudi povezovanje različnih vrst računalniških oblakov in vsebin s tradicionalnimi rešitvami. Pri oblikovanju uporabnih aplikacij želimo biti kreativni in inovativni – poleg zmogljivosti želimo uporabnikom ponuditi tudi dobro uporabniško izkušnjo in najboljšo funkcionalnost v svetu poslovne programske opreme,” je povedal nekdanji izvršni direktor SucessFactors Lars Dalgaard, danes član izvršnega odbora družbe SAP.

Izzivi enormnih količin podatkov
Korporacija SAP se uspešno spopada tudi z izzivi enormnih količin podatkov (t. i. Big Data) iz najrazličnejših virov. Rešitvi SAP Data Services in SAP Information Steward sta namenjeni obdelovanju kakovosti podatkov, njihovi integraciji, procesiranju, profiliranju ter upravljanju metapodatkov. Z njuno pomočjo se podjetja lažje spopadejo z ogromnimi količinami podatkov in najrazličnejših virov in aplikacij (SAP in ne-SAP). Za obdelavo teh podatkov v realnem času pa skrbi visokozmogljiva rešitev SAP HANA.

“Izjemne inovacije, kakršni sta SAP HANA in računalništvo v pomnilniku, so našim strankam postregle z novo dimenzijo obdelave podatkov – v nekaterih primerih smo zabeležili tudi 100.000-kratne pohitritve. Naša platforma za obdelavo ogromnih količin podatkov v realnem času zna ne le postreči s pravo informacijo ob pravem času, temveč zna tudi bliskovito hitro premikati podatke med zahtevnimi sistemi in aplikacijami, kot so SAP HANA, SAP Sybase IQ ter datotečni sistemi Hadoop,” je povedal izvršni direktor oddelka podatkovnih baz v družbi SAP Steve Lucas.

Za najzgovornejši primer uporabe vrhunske tehnologije je poskrbelo podjetje MITSUI KNOWLEDGE INDUSTRY, ki se ukvarja z raziskavami rakastih obolenj in pripravo zdravil. Z uporabo najnovejših rešitev SAP za masovno obdelavo podatkov so znanstveniki močno skrajšali čas procesiranja podatkov DNA-zapisa. Namesto v nekaj dneh, zdaj analizo genoma opravijo v vsega 20 minutah.

VIDEO:

http://www.youtube.com/watch?v=cKPhnnADHy8

http://www.youtube.com/watch?v=mi5U04uD2WA

www.sap.si

Opomba za urednike
Za predogled in prenos standardnih fotografij za objavo in tisk, prosimo, obiščite spletno mesto www.sap.com/photos. Na tej strani boste lahko našli material visoke ločljivosti za vaše medijske kanale. Za ogled video-zgodb z najrazličnejšo tematiko, obiščite www.sap-tv.com. Na tej strani lahko pridobite povezave za predvajanje SAP-videov na vaših spletnih straneh, lahko delite videe prek elektronske pošte ter se naročite na RSS novice SAP TV.

Sledite SAPju na Twitterju: @sapnews.

Dodatne informacije za medije:

Urša Mihajlovič

SAP d.o.o.

telefon: 01 5881 249

e-pošta: ursa.mihajlovic@sap.com

O SAP AG
Podjetje SAP AG je vodilni svetovni ponudnik poslovne programske opreme*, saj ponuja aplikacije in storitve, ki omogočajo podjetjem vseh velikosti v več kot 25 panogah kar najboljšo podporo poslovanju. Podjetje z več kot 183.000 strankami v več kot 120 državah je uvrščeno na več svetovnih borz, med drugim tudi Frankfurtsko borzo in NYSE pod geslom „SAP“. (Za več informacij obiščite www.sap.com.)

(*) SAP je poslovno programsko opremo definiral kot povezavo med aplikacijo za upravljanje virov podjetja in povezanimi aplikacijami.

Vse izjave v tem dokumentu, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi, kot je definirano v zakonu U.S. Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Besede, kot so „predvidevati“, „verjeti“, „oceniti“, „pričakovati“, „napovedati“, „predvideti“, „nameravati“, „mogoče“, „planirati“, „načrtovati“, „napovedati“, „naj bi“, „bo“ ter podobni izrazi, ki so v povezavi z SAP-jem, definirajo takšne napovedi. SAP ne prevzema nobene odgovornosti za javno posodabljanje ali revizijo perspektivnih izjav. Vse perspektivne izjave so predmet različnih tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da bi se dejanski rezultati razlikovali od pričakovanj. Dejavniki, ki bi lahko vplivali na SAP-jeve prihodnje finančne rezultate, so bolj podrobno predstavljeni v SAP-jevih dopisih pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), vključno z SAP-jevim zadnjim letnim poročilom na obrazcu 20-F. Bralce pozivamo, naj se ne zanašajo preveč na te napovedi, ki veljajo samo na datum njihove izdaj.

Copyright 2012 SAP AG. Vse pravice pridržane.
Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki za katerikoli namen brez posebnega dovoljenja SAP AG in SAP d.o.o. Informacije, ki se nahajajo tukaj, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Nekateri programski produkti, ki jih trži SAP AG in njegovi distributerji, vsebujejo zakonsko zaščitene komponente drugih proizvajalcev programske opreme. SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge in ostali SAP produkti ter storitve, ki so omenjeni v tem dokumentu, so zaščitni ali registrirani zaščitni znaki SAP AG v Nemčiji in v številnih drugih državah po vsem svetu. Vsi ostala imena produktov ali storitev so zaščitni znaki njihovih lastnih podjetij. Podatki, ki jih vsebuje ta dokument, služijo le v informativne namene. Nacionalne specifikacije produktov se lahko med seboj razlikujejo. Ti materiale se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Te materiale priskrbi SAP AG in njegova hčerinska podjetja (»SAP skupina«) le v informativne namene, brez kakršnekoli reprezentacije ali jamstva. SAP skupina ni odgovorna za napake ali morebitno opuščanje, kar se tiče teh materialov. SAP skupina nosi odgovornost le za produkte in storitve, ki so zavedeni v posebnih izjavah o jamstvu, ki spremljajo takšne produkte in storitve. Nič od tukaj vsebovanega se ne sme tolmačiti kot dodatno jamstvo.