Thord Andersson har i dag anställts som ny VD på SAP Svenska AB

StockholmThord Andersson har i dag anställts som ny VD på SAP Svenska AB. Thord kommer närmast från Cambridge Technology Partners där han varit VD för region Norra Europa de senaste två åren. Thord kommer att tillträda positionen under våren och ersätter härmed t.f. VD Kenneth Axelsson som avser koncentrera sig på andra uppgifter inom SAP. I rollen som VD för SAP Svenska AB kommer Thord att rapportera direkt till Jim Hagemann Snabe, Regional Manager SAP Nordic. Thord har 27 års erfarenhet inom IT-branschen varav ca 17 år på olika chefsbefatt- ningar inom områdena marknadsföring, försäljning och teknik. Närmast kommer Thord från management konsultföretaget Cambridge Technology Partners, där han de senaste två åren innehaft VD-rollen för region Norra Europa. Andra exempel på företag som Thord arbetat på är bl a Siemens, Rank Xerox, Wang och Norsk Data för att nämna några.

– Mot bakgrund av det förändrade affärsklimat som USA nu går i bräschen för, ligger SAPs affärserbjudande helt rätt i tiden. Ingen annan kan leverera samma helhet, med en gemensam plattform där traditionella kostnadseffektiva affärssystem integreras med framtidens e-businesslösningar, säger Thord Andersson.