Automatiska telefonväxlar är en förolämpning mot kunderna

StockholmEn brittisk framtidsforskare menar att informationsteknik ska användas internt inom företagen och i kontakt med andra företag. Men inte för att minska kontakten med kunderna. Seminarium 7 juni i Nacka Strand.

– Det är oförskämt mot kunderna att tvinga dem knappa sig igenom automatiska telefonväxlar.Varför ska jag vara deras oavlönade knapptryckare? Jag vill tala med en växeltelefonist! Patrick Dixon, en av Europas ledande visionärer är inte nådig i sin kritik av moderna, datoriserade telefonväxlar.

-Jag är verkligen en teknikfantast. Men det sämsta området för att sätta in robotar eller automatiska system är i kontaktytan mot företagetskunder. Skär i alla andra funktioner, minska ekonomiavdelningen, skär bort hela chefsnivåer, skär i underhållsavdelningen, men minska inte antalet människor som svarar i telefon.

Patrick Dixon menar att den nya informationstekniken kommer att revolutionera företagen. Men den måste användas förnuftigt. Bara de företag som inser att de måste utveckla helt nya arbetssätt där Internet och IT ingår i alla delar kommer att överleva. Det handlar om att ständigt vara uppkopplad och alltid tillgänglig. Patrick Dixon talar vid SAP e-business Forum torsdagen 7 juni i Nacka Strands Mäss&.Konferenscenter, Augustendalstorg, Nacka Strand.

Andra föredrag under samma konferens:

– Öka företages systemkapacitet med 50 procent. Utveckla personalen och arbeta effektivare med integrerbara e-businesslösningar. Jim Hagemann Snabe, CEO, SAP Nordic.

– Nu finns äntligen de IT-lösningar som gör det möjligt att tala om virtuella företag. Thord Andersson, vd SAP Svenska AB.

Anmälan och mer information: www.SAP.com/ebusinessforum

SAP grundades 1972 och är världsledande leverantör av samverkande e-businesslösningar för alla typer av företag och branscher. Idag finns globalt 10 miljoner användare och 13 000 kunder. Nästan 22 000 anställda i mer än 50 länder arbetar fokuserat på att hjälpa företag och deras anställda att skapa framgångsrika affärslösningar i den nya, nya ekonomin. Omsättningen uppgick år 2000 till 56 miljarder kronor och vinsten till 5,6 miljarder. SAPaktien noteras bland annat på börserna i New York och Frankfurt. Huvudkontoret ligger i Walldorf, Tyskland. SAP Svenska AB har 200 anställda och finns i Alvik, Stockholm