SAP: Japan snart större än Tyskland

StockholmSAPs försäljning av programvarulicenser ökar i Japan. Takten i ökningen är så stor att Japan snart kommer att vara SAPs näst största marknad efter USA. Det innebär också att SAP kommer inom kort att sälja mer i Japan än på sin hemmamarknad Tyskland. – Vi räknar med att Japan, som i dag ligger på tredje plats efter USA och Tyskland kommer att gå upp på andra plats avseende licensförsäljningen, sade Henning Kagerman som är vice styrelseordförande i SAP vid en intervju förra veckan. Han räknar med att Europa och USA vardera kommer att stå för 40 procent och Japan för 20 procent. Att jämföras med att mindre än en tredjedel av den totala försäljningen på 646 miljoner eur kom från USA och 15 procent från Asien under andra kvartalet i år. Henning Kagerman berättade vid samma tillfälle även att SAP kommer att investera 500 miljoner euro i utvecklingen och lanseringen av en internetportal tillsammans med Yahoo. Kagerman utesluter inte att SAP kommer att förvärva ytterligare ägarandelar i Commerce One där man i dag äger 20 procent.