Fortsatta IT-investeringar gynnar SAP

StockholmTrots dåliga tider kommer IT-investeringarna fortsätta. Det visar Nordea Securities IT-indikator för november. Det är främst mjukvara för CRM (kundvårdssystem) och SCM (logistiksystem) som företagen efterfrågar. -Det stämmer bra med de signaler vi får. SAP har just de lösningar som marknaden efterfrågar, säger Thord Andersson, vd för SAP Svenska AB.

Samtidigt rapporterar Datamation Earthweb om konkurrensen mellan SAP och Siebel. Siebel, som är stor leverantör av CRM-lösningar (kundvårdssystem), har hamnat i en återvändsgränd, menar Datamation. Att bara ha ett enda produkterbjudande som Siebels CRM -system blir sårbart i en krympande marknad. SAP däremot har ett brett utbud av lösningar som gör att de kan erbjuda sina befintliga kunder fortsatt utbyggnad av sina IT-system. SAP behöver därför inte jaga nya kunder i samma omfattning som Siebel, anser Datamation. Läs mer på itmanagement.earthweb.com/columns/entad/article/0,,2781_922401,00.htm.

En studie från AMR Research visar en liknande bild. Företaget i2 Technology levererar SCM (logistiksystem) till läkemedelsindustrin. Men många kunder klagar över att systemen är både dyra och krångliga. Eftersom många läkemedelsföretag redan har affärssystem från SAP är steget inte långt att också skaffa SCM-lösningar från samma leverantör. Läs mer på www.amrresearch.com/_mem_bin/FormsLogin.asp?/research/Alerts/011024alert808.htm.