Osram använder SAP för att snabba upp produktutvecklingen

StockholmOsram, en av världens största lamptillverkare, har just satt ett produktutvecklingssystem från SAP i fullskaledrift. Systemet hjälper Osram att utveckla sina produkter betydligt snabbare.

Systemet gör det möjligt för divisioner inom Osram, spridda över stora delar av världen, att enklare samarbeta i gemensamma produktutvecklingsprojekt. Med hjälp av SAPs system kan alla ha tillgång till samma information samtidigt.

Produktutvecklingen kommer också smidigare in i de vanliga affärsprocesserna i företaget. Lösningen kallas mySAP PLM och innebär en utmaning mot leverantörer av CAD-system. Med mySAP PLM får ett företag en lösning för produktutveckling och konstruktionsarbete som smidigt kan integreras med andra typer av system. Osram räknar med att få fram en nya produkter upp till trettio gånger snabbare