Porsche smörjer reservdelslogistiken

StockholmTyska biltillverkaren Porsche har beslutat omstrukturera sin internationella reservdels- och tillbehörslogistik med SAP-lösningen mySAP Supply Chain Management (SCM). Det innebär att Porsches affärspartners kan göra transaktioner direkt i systemet och följa leveranserna i realtid. Därmed kan lagernivåerna påtagligt sänkas i alla led.

Centralt får Porsche ökade möjligheter att styra sina lagerflöden. För återförsäljarna innebär SAP-lösningen kortare ledtider vid beställning av reservdelar och tillbehör. Förfrågningar från olika håll hanteras automatiskt och samtidigt. Kundnyttan ökar i alla led.

Med mySAP SCM kommer Porsche att kunna förbättra sin service och stärka sina kundrelationer. Porsches tyska centrallager och det tyska återförsäljarnätet är redan sammankopplade genom SAPs ekonomi-, finans- och inköpslösningar.

Porsches europeiska importörer är också uppkopplade. 2004 ska alla importörer och återförsäljare i hela världen vara sammankopplade via SAPs systemlösningar. ”Reservdelsförsäljningen utgör en av våra viktigaste intäktskällor, därför får en utökad och snabbare service stor betydelse i framtiden”, säger Stefan Arnold som ska leda införandet av SAP-lösningarna hos Porsche.

”Med SAPs programvara optimerar vi vår logistik och förbättrar vår service”.