Multinationell IT-jätte annonserar i svensk lokal-TV

Stockholm

SAP Svenska AB med affärssystem och e-business som specialitet, annonserar i svensk lokal-TV. Kampanjen startar denna vecka. Förutom i TV4s lokala sändningar i storstäderna syns SAPs reklamfilmer i TV8, Viasat Sport och Eurosport. Den svenska satsningen ingår i en större global kampanj med sändningar i bl.a. CNN och Eurosport. Totalt satsar SAP-koncernen i år cirka 5 miljarder kronor på reklam varav den svenska andelen hamnar på dryga 30 miljoner kronor.

Två olika filmer kommer att visas i svensk lokal-TV. Alla är producerade av reklambyrån Ogilvy i USA och omarbetade till svenska. För mediavalet står Mindshare. Temat i reklamfilmerna är kundvård, logistik och hur man effektivare skall lyckas fånga upp nya trender för att snabbare kunna ställa om produktionen.

Reklamfilmerna ingår i SAPs strävan att bli mer tillgängliga och begripliga. – Vi vill visa upp vårt företag för en större krets. Trots allt finns det i världen totalt närmare 50 000 installerade affärssystem och över 10 miljoner personer som dagligen arbetar med hjälp av våra system. Storstads-TV i kombination med helsidor i dagspress samt tung exponering på Arlanda är ett sätt att nå vår målgrupp, säger Karin Haggård, Communications Manager på SAP Svenska AB.

Men SAP nöjer sig inte med TV-reklam. Under våren kommer stora banderoller att synas på flygplatserna Arlanda, Landvetter och Sturup. Dessutom planerar företaget omfattande annonskampanjer i dags- och veckopress.

– Sverige är ett riktigt getingbo inom området affärssystem. På stockholmsbörsen finns tre svenska företag med samma inriktning. SAP är den viktigaste utländska konkurrenten. SAP som globalt är många gånger större än de svenska konkurrenterna har tagit viktiga marknadsandelar i Sverige. Vi satsar på att växa ytterligare i vårt land, avslutar Karin Haggård.