Världens ledande finansanalytiker överens:

SAP är vinnaren

Stockholm”Imponerande ökning av marknadsandelar och resultat” är det samlade omdömet från finansanalytiker på världens ledande investmentbanker. Bakgrunden är nyligen genomförda analyser av SAPs årsresultat för 2001 och prognoser för kommande år.

”SAP är helt klart den ledande leverantören av affärssystem och lösningar för Supply Chain Management, SCM, och knappar in på Siebel som är ledande inom kundvårdssystem, CRM”, säger Lehman Brothers.

UBS Warburgs analytiker uppmanar investerare att köpa aktier i SAP. ”Imponerande ökningar av marknadsandelar” har UBS Warburgs analytiker kommit fram till.

”Mycket bra resultat och goda framtidsutsikter” är slutsatsen från Merrill Lynch.

Enskilda Securities i London menar att SAP har skött sig extremt bra trots en svår marknad. Enskilda pekar också på att SAP tagit marknadsandelar under det gångna året.

JP Morgan skriver: ”SAP fortsätter att bekräfta vår åsikt, som vi hävdat länge, att företaget är en vinnare inom området affärssystem”.

”SAP visar om igen goda resultat i en svår omgivning. SAP fortsätter att förbättra sin position i förhållande till sina konkurrenter”, menar analytiker från Goldman, Sachs & Co.

På den svenska marknaden är bilden likartad. Trots att konkurrensen i Sverige är stenhård ökar SAP sina marknadsandelar. Thord Andersson, vd för SAP Svenska AB, räknar med att fortsätta ta marknadsandelar under år 2002.