Posten i Kanada erhöll prestigefylld utmärkelse för bästa kundvårdsprogram

StockholmDen kanadensiska posten som använder mySAP CRM, vann förra veckan en utmärkelse för bästa kundvårdsprogram. Priset delades ut i konkurrens med 190 andra företag från hela världen. Prisutdelare var det ansedda analytikerföretaget Gartner.

För två år sedan lanserade den kanadensiska posten ett genomgripande förändringsprogram. Samtidigt installerade SAP tillsammans med konsultföretaget Accenture e-businessplattformen mySAP.com. Det innebar bland annat att 60 olika systemlösningar ersattes av en enda, vilket ledde till förenklingar och minskade underhålls- och utvecklingskostnader.

Priset, ”Gartner Customer Relationship Management Award of Excellence”, delas ut till det företag eller organisation som visar upp bästa möjliga kundvård som ett led i sin affärsverksamhet. Bedömningen sker i åtta kategorier: vision, strategi, kunderfarenheter, organisation, mätmetoder, processer, information och teknik.

Kanadensiska posten uppmärksammades särskilt för sitt effektiva sätt att sätta kunderna i centrum samtidigt som man arbetar mot många andra intressegrupper. Prisutdelarna menade också att postverket har introducerat internetanvändning och andra nya kanaler som underlättar tillgängligheten. Detta har lett till att Posten kan uppvisa en kraftigt ökad kundtillfredsställelse och en årlig vinst på 840 miljoner kronor.
– Det var SAPs kompletta e-businesslösning som gav oss knuffen i rätt riktning, säger Cal Hart som är ansvarig för postens förändringsprojekt.

– Vi har nu ett mångsidigt, integrerat system med plattformen mySAP.com som ett nav. Vi kan hela tiden följa var vi befinner oss i förändringsprocessen. Det är precis vad vi behöver för att göra vårt förändringsarbete framgångsrikt, avslutar han