SAP® är ett av världens starkaste varumärken

The best-run e-businesses run SAP

Stockholm”The best-run e-businesses run SAP”- en slogan man minns.

SAP®, världen tredje största mjukvaruföretag, är ett av världens starkaste varumärken. Dessutom är SAP® det starkaste varumärket inom sin bransch. Under det senaste året har SAPs varumärke stärkts mot föregående år.

När BusinessWeek Magazine i år gör sin årliga rankning av världens starkaste varumärken ligger SAP® på 42a plats. Därmed hamnar SAP® före andra starka varumärken såsom Nestlé, Apple, Sun och MTV.

BusinessWeek Magazine gör varje år en undersökning av vilka företag som har de 100 starkaste varumärkena i världen. För tredje året i rad har SAP® varit med på den prestigefyllda listan som kallas ”The 100 top brands”.

SAP® är det enda mjukvaruföretaget på listan som har stärkt sitt varumärke under 2002. SAP® har ökat värdet med 7 procent. Av totalt 13 teknikföretag på listan har bara två stärkt sitt varumärke det här året; SAP® och Dell. Samtliga av de övriga varumärken har försvagats, inklusive några av SAPs huvudkonkurrenter; Oracle, Microsoft and IBM.

Totalt har enbart 32 varumärken av 100 ökat sitt varumärkesvärde. De övriga har försvagats eller ligger kvar på samma nivå som föregående år. SAP® har bl.a. med hjälp av SAPs slogan, ”The best-run e-businesses run SAP” lyckats stärka SAP som varumärke. Denna slogan har sedan plagierats av bland andra Siebel men även av Oracle.

BusinessWeek Magazine skriver vidare att ”nu mer än aldrig inser företagen hur viktigt det är med ett starkt varumärke. I en tid när kunder, investerare och till och med anställda ifrågasätter vem de kan lita på är det viktigt med ett tillförlitligt och trovärdigt varumärkesarbete”.