Jim Hagemann Snabe utses till Senior Vice President SAP AG

StockholmJim Hagemann Snabe övertar det globala ansvaret för utveckling och försäljning av branschlösningar för Service-baserade verksamheter som bank, försäkring, Telecom, media, transport och offentlig sektor.

Jim Hagemann Snabe, som under de tre senaste åren varit chef för region EMEA Nordic inom SAP koncernen, tillträder sin befattning som Senior Vice President för SAP IBS Services den 1 februari 2003. Därmed får han det globala ansvaret för ett expansivt verksamhetsområde som står för närmare 40 procent av koncernens omsättning. Han kommer att rapportera direkt till Co-chairman och CEO Henning Kagermann.

Utnämningen skall ses mot bakgrund av en framgångsrik karriär, som började redan 1990. Idag är SAP den otvetydigt största aktören inom affärssystem inom den nordiska regionen. Jim Hagemann Snabe var VD för SAP Svenska 1996-99

En efterträdare, som VD för region EMEA Nordic, kommer att offentliggöras i samband med att Jim Hagemann Snabe tillträder sin befattning i Walldorf, Tyskland den 1 februari 2003.