efterfrågan på outsourcad SAP drift

– Implema etablerar SAP driftscenter i Örebro

StockholmI rådande lågkonjunktur blir kostnadskontroll allt viktigare för många företag. Kostnadskontroll kan uppnås på flera olika sätt, varav oursourcing av olika delar av verksamheten är ett. För att möta en ökad efterfrågan av outsourcad SAP drift etablerar SAP leverantören Implema ett nytt driftscenter i Örebro.

‐ Implema har erbjudit outsourcad SAP drift sedan 2004. Med ökad kostnadsmedvetenhet hos våra kunder ser vi en tydlig outsourcingtrend och en ökad efterfrågan på våra driftstjänster. Idag väljer i princip alla våra nya kunder att outsourca sin SAP drift. Och det finns mycket pengar att spara för våra kunder, säger Peter Wiotti, chef för Implema Drift. För att möta den ökade efterfrågan, etablerar vi nu ett helt nytt SAP driftscenter i Örebro.

Särskilt för små och medelstora företag är det en kostnadseffektiv och smidig lösning att lägga över driften av SAP på en extern partner. De slipper kostsamma investeringar i upprätthålla rätt kompetens och får ‐ dygnet runt ‐ tillgång till den bästa kompetensen, och senaste utvecklingen, inom både SAP applikationer och IT drift.

‐ Det som är unikt med Implemas driftslösning är att vi erbjuder drift inte bara på SAP ERP utan även på andra SAP lösningar som SAP BI, SAP CRM, Content Server och överföring av elektroniska meddelanden, säger Wiotti. Dessutom erbjuder vi SAP drift dygnet runt, årets alla dagar.

‐ Det senaste året har kunder som Arvid Nordquist och Hemtex valt att outsourca sin SAP drift till Implema. Samtidigt har samtliga våra tidigare driftskunder förlängt sina avtal vilket gör att vi har en mycket stabil kundbas att utveckla vårt erbjudande inom SAP drift på.

‐ Det är känns extra roligt att expandera och etablera oss på nya orter mitt i en pågående lågkonjunktur, avslutar Wiotti med ett leende.

Mer information:
Peter Wiotti, Chef Implema Drift, Implema AB
+ 46 70 630 78 78
e‐post: peter.wiotti@implema.se

Jörgen Aronsson, VD Implema AB
+ 46 70 644 84 18
e‐post: jorgen.aronsson@implema.se

Bilder
Bilder finns för nedladdning på Implemas webbplats under fliken Press Nyheter / Bildbank.

Om Implema
Implema är ett konsultbolag som erbjuder medelstora företag helhetslösningar inom affärssystemet SAP. Implema grundades 1998 och är idag den ledande svenska SAP aktören inom SAP Business All‐in‐One.

Implema har huvudkontor i Bromma Stockholm samt finns representerade i Linköping, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping och Örebro. Företaget omsätter 100 miljoner kronor.

www.implema.se